Až desátý závěrečný závod Hradeckého poháru rozhodoval o všem podstatném.

Hradecký pohár to jsou teda hlavně biky a v něm byl před závěrečným závodem obhájce prvenství v kategorii do 39 let a letošní republikový veteránský šampion v extrém bike Roman Šťastný z Hradce Králové byl druhý. Roman ač veterán soutěžil s mladíky. Na férovku si to v závodě rozdal s trutnovským Tomášem Coufalem.

V průběhu závodu bylo jasné, že borci si neujedou. Do finiše šel z prvního místa Roman a doslova o pneumatiku, řekl bych, že celkem zariskoval, když poslední šlápnutí vypustil, vyhrál. Pokud by dojel první Tomáš bylo by konečné pohárové pořadí opačné.

I v běžeckých kategoriích se ale očekávaně pořadí prohodilo. Mladé muže vedl Filip Lán z Opatovic nad Labem, nakonec je třetí. Vyhrál Václav Khal (posunul se z třetího místa), druhý baskeťák Pavel Novotný z BK Vysoká nad Labem.

Ve veteránech byl opět nejlepší Jirka Doucha z Náchoda před největším pohárovým překvapením Zdeňkem Tomášem z Triatlonu Býšt, jednou dokázal Jirku porazit. Třetí je největší pohárová legenda, padesátník Honza Vejběra.

Mladé ženy vyhrála Markéta Krejčová před Kateřinou Šimákovou a Markétou Hronovou. Veteránky Deniska Kozáková před Ivou Čechovou a Hankou Nádherovou.

V Hradeckém poháru se celkem chytla soutěž běžců s pejsky. V té byla absolutně nejlepší, deset startů a deset prvenství většinou i absolutních, Gabriela Bezoušková (na foto). Druhá je Jana Bezdíčková a třetí Beata Haisová. V mužích uspěl Jakub Hradil před Oldřichem Klusoňem a Milanem Brzákem.

Výsledky