TRIEXPERT CUP patří mezi dlouhé běžecké seriály a hodně závodníků už vyhlíží jeho konec. Stejně však většina tradičních účastníků neodolala a nenechala si ujít předposlední výživný díl, který se ve středu odehrál letos už potřetí na Myslivně. A kdo vyhrál?

V letošním ročníku trochu zbytečná otázka. Už podvanácté byl totiž nejrychlejší Adam Szymanik, který už se těší na závěrečné vyhlášení, kde už jistě převezme cenu pro celkového vítěze brněnského TRIEXPERT CUPu.

Na sedm kilometrů dlouhé kopcovité trati v okolí kohoutovického hotelu Myslivna triumfoval v čase 26:27 minuty a svůj výkon z minulé Myslivny, která se odehrála před měsícem, vylepšil o víc jak půl minuty. „V první části při seběhu to napálil Vojta Grün, tak jsem ho nechal běžet. Nechtěl jsem se zranit. Hned v prvním kopci jsem už však šel do čela, kde jsem vydržel až do konce. Už se těším, až pohár skončí, přece jen už je to fakt dlouhé,“ podotkl letošní král TRIEXPERT CUPu.

Toho marně naháněl opět druhý Lukáš Soural, který na něj ztratil 25 vteřin. „V sebězích jsem Adama trochu stahoval, potřeboval bych běžet až dolů do Pisárek,“ smál se subtilní vytrvalec. „Do kopce je však Adam silnější. Asi tentokrát nešel před závodem těžký trénink, flákal se,“ zavtipkoval opět Soural.

Třetí pozici tentokrát zaujalo v TRIEXPERT CUPu neokoukané jméno. Vojtěch Grün se ho totiž letos zúčastnil teprve podruhé a na vítězného Szymanika ztratil v kohoutovických kopcích téměř minutu a čtvrt. „V sebězích jsem si běžel svoje a na kluky to stačilo. Je pravda, že to dřív pro mě byla slabina, tak jsem na ní zapracoval a už mi to jde líp. O TRIEXPERT CUPu vím už dlouho, ale moc často ho nestíhám. Navíc mi ani moc nevyhovují některé tratě. Mám rád traily v přírodě, takže Myslivna je v tomto ohledu dobrá,“ vyprávěl doktorand na brněnské Fakultě sportovních studií.

Stejně jako mužská kategorie, tak i ta ženská měla letošní častou vítězku. Při neúčasti rychlých atletek, lyžařek, nebo orientačních běžkyň obvykle vítězí Lucie Vaculová. Na Myslivně finišovala v čase 32:49 minuty. „Už mi to tak dobře neběhá, vůbec se mi sem nechtělo,“ pravila sympatická běžkyně. Proč tedy i tak dorazila? „TRIEXPERT CUP beru jako odpočinek od dětí,“ culila se matka dvou malých ratolestí, která už také vyhlíží závěr poháru. „Už je to takový stereotyp, těším se, že přijde trochu změna a odpočinu si,“ podotkla.

Druhá Petra Mlejnková zaostala za vítězkou o minutu. „Lucka startuje víc zezadu, takže jsem ji viděla pořád před sebou. Druhé místo beru, je to pěkné,“ uvedla travní lyžařka z brněnského Meteoru. Třetí Lence Topinkové nadělila víc jak minutu zase ona.

Závodní derniéru letošního ročníku TRIEXPERT CUPu tradičně obstarají Pisárky, kde se poběží ve středu 11. září.

Výsledky