V neděli 15. září v Praze Hostivaři pokračuje druhým závodem třídílní seriál Pivní běhy. Centrum obrátkového běhu o délce 15 kilometrů – Hostivařské 15, což je i název zdejšího oblíbeného speciálu, bude v arealu pivovaru Hostivar 2. Start závodu je v 11 hodin. Před hlavním závodem se uskuteční závody pro děti. Do 12 září probíhá online registrace do závodu za výhodnější startovné a s dárkem. Děti přihlášené dopředu běží zdarma. Závodníky čeká trasa dlouhá 15 km s minimálním převýšením, která je zavede překrásnou přírodou přes golfový areál v Hostivaři, podél Hostivařské přehrady až k meandrům Botiče do Újezdu. Na občerstvovacích stanicích si běžci mohou vybrat, jestli dají přednost hořkému nebo sladkému iontovému nápoji.

Připraven bude pro každého v cíli dřevěná účastnická medaile. Věcné ceny jsou připraveny pro nejrychlejší tři ženy i muže v každé věkové kategorii, těch je vypsáno dokonce pět, a těšit se mohou na pivní ceny od pivovaru Hostivar 2, ale i na sportovní předměty od partnerů závodu. Nejrychlejší závodník si vyběhne celý sud piva.

„Vyhrát může skutečně každý,“ říká pořadatel seriálu Lukáš Netík, a proto byla zavedena nová soutěž. Novinkou je totiž vyhlášení nejlépe tipujícího běžce – při prezenci závodník nahlásí čas, za který závod uběhne a na trasu se vydá bez jakékoli měřící techniky. Ten, kdo zaběhne závod nejblíže tipovanému času zvítězí. Po vcyhlášení výsledků se uskuteční i tombola. Pivní běhy začali na jaře, v květnu, Trautenberkovou 13 v Krkonoších, závod se však uskutečnil za typicky zimního počasí včetně sněžení. Tehdy byli nejlepší Jirka Čivrný ze Semil, vyhrál sud piva a je přihlášen i na Hostivařskou 15, a Jitka Kábrtová ze Studnice na Náchodsku, která rovněž uvažuje o dalším startu v tomto seriálu.

Poslední klání Pivních běhů se uskuteční 10.11. v Liberci Vratislavicích jako Konradova 11. Součástí všech závodů je možnost si daný pivovar prohlédnout.

https://pivnibehy.cz/hostivarska15/