Přes půl země až z Liberce do Zlína se vydalo chlapecké kvarteto dívčího jména Pink Cats With Big Teeths za vítězstvím ve čtvrtém podniku letošního seriálu Craft Team Challenge.

„Vinou pracovní brigády jsme nebyli na Lipně a tak jsme potřebovali body do celkového pořadí, protože v době posledního závodu jedeme na Xterru do Číny. Ale taky jsme rádi poznali zase jiné místo,“ vysvětlil spokojeně po splněném úkolu za světoběžníky Adam Holomoucký, který rozbíhal první úsek.

Parta studujících běžců a triatlonistů dokázala stlačit výsledný čas těsně pod hodinu (59:14), letos už byli (i s Ondřejem Petiškou a Vladimírem Křivským, tady čerstvě i se Štěpánem Holomouckým) jednou třetí a jednou druzí, dokompletovali tedy pozice na stupních vítězů. Vedoucí formace průběžného žebříčku seriálu Kalokagathia olympijského vítěze v pětiboji Davida Svobody by tu měla zdatné soupeře, pokud by zde nechyběla. Týmový půlmaraton prožil v zámeckém parku sadu Svobody ve Zlíně premiéru. A navzdory nepříznivému deštivému počasí probudil příjemnou atmosféru. Však na závěr vyšlo i sluníčko. Na technické trati v parku se spolu poměřili běžci různých úrovní, ke slovu přišla i týmová strategie vysílání běžců na jednotlivé úseky.

Dvě smíšené formace postavil i titulární partner série Craft, jehož český distributor Vavrys sídlí v nedalekých Luhačovicích. V jedničce nastoupil známý běžec Vít Kněžínek, který je tváří jejich další značky Inov8, anebo sestra majitele firmy Lenka Vavrysová.

„Běhá nás ve firmě hodně orientačních běžců, kteří mají taky závody, takže jsme sestavy dávali dohromady na poslední chvíli. Ale jsme moc rádi, že jsme vyrazili a vyzkoušeli si týmový půlmaraton na vlastní kůži. Moc se nám to líbilo,“ chválil Vít Šerý, marketinkový manažer Craftu, samozřejmě taky absolvoval čtyři okruhy.

Skladba závodního pole byla vyrovnaná, objevilo se hodně smíšených týmů, mocně povzbuzovaní triatlonisté z místního Titan TriLife vyslali na trať mužské i ženské kvarteto.

Nejdelší zážitek si odvezl tým KaPeZuKa, pojmenovaný podle začátků křestních jmen svých členek. Zaprvé se i v hustém dešti jako první nedočkavě prezentovali v závodním zázemí. No a zadruhé, na trati jim to přece jen trvalo poněkud déle než zkušeným běžcům. „Moc neběháme, byla to výzva. Našli jsme si závod jako tip na facebooku, musely jsme se hodně přemlouvat, abychom přišly. Ale nelitujeme, naopak, bylo to báječné a ještě si vezeme medaile,“ povídaly dámy z nedaleké Březnice.

Po Praze 5, Plzni, Lipně a Zlínu vyvrcholí letošní Craft Team Running v sobotu 21. září na Kavky 4 sport festu v Praze na Pankráci.

Kompletní výsledky na www.sportovniservis.cz a další informace na www.teamrunning.cz