Druhou zastávkou třídílného běžeckého serilá Pivní běhy byla Praha Hostivař. V okolí areálu pivovaru Hostivar 2, kde byl start, a Hostivar 1, kde byl cíl, se uskutečnila Hostivařská 15. Obrátkový běh se smíšeným povrchem o délce patnácti kilometrů.

A závod to nebyl vůbec lehký jak naznačovali v propozicích pořadatele. Po startu se sbíhalo cca kilometr k Hostivařské nádrži a poté neustále mírně do kopce proti proudu potoka, snad Botiče. Další půlkilometrový sešup byl na pátém kilometru závodu. Takže zpět sice mírně z kopečka, ale se dvěma hustými stoupáními, a to závěrečné kilometrové bylo kilometr před cílem. Úvodní závod Pivních běhů v Krkonoších vyhrál v květnu Jirka Čivrný ze Semil. Jirka závodil i v sobotu, když byl druhý na krosové šestce ve Studenci. „Závod ve Studenci je náročný, tak jsem zvědav jak dnes. Soupeře vůbec neznám,“ řekl Jirka před startem.

Na trati však nikomu nedal šanci a bezkonkurenčně vyhrál za 55:10 minuty. „Čekal jsem, že závod bude lehčí, dalo mi to celkem zabrat,“ řekl v cíli. Druhý byl Jan Novotný za 60:51, nejlepší čtyřicátník, a třetí Jan Hrubý za 62:13.

Nejlepší žena Barbora Štěpánková byla celkově 12 za 66:58. Dorazila i vítězka úvodního klání Jitka Kábrtová až z náchodské Studnice. Jitka v sobotu těžce zabodovala i o dvacet čtyři hodin dříve, kdy v nabité konkurenci devítikilometrového krosu byla celkově čtvrtá, při tom ženy před ní byly o generaci mladší. V Hostivaři Jitka vybojovala druhé místo a prvenství ve čtyřicátnicích 71:43, a celkově šestnácté místo. Třetí byla za 75:08 Klára Hrbáčková (obě na foto), také čtyřicátnice. Pátou ženou nejlepší padesátnice Blanka Mansfeldová, která dorazila z pardubické Horní Ředice – 77:03. I nejlepší padesátník byl z Pardubicka, z oddílu Triatlon Býšť přijel František Hofman a dal 66:39, vyhrál o deset minut v kategorii. K zajímavým účastníkům patřil boso běžec Libor Šmoldas – celkově 86. místo za 99:35. „Normálně chodím celý rok na boso, a toto byl můj první boso běžecký závod. Byl to suprový zážitek.“ „Zaujala“ i Anna Antlová. Sice uzavírá výsledkovou listinu, ale ona běžela se sportovním kočárkem, v němž měla dvě, ne zrovna nejmenší, děti. Ty občas vyskočily a běžely vedle mamky. Dost účastníku nechápalo, jak mohla zdolat některé úzké lávky, přes které se přebíhalo, nebo některé úzké cestičky. Ale Antlová to prostě dala. Pivní běhy pokračují 10. listopadu ve Vratislavicích na Liberecku jedenáctikilo­metrovým závodem a dá se předpokládat že o třetí sud piva a titul pivního krále přijede opět zabojovat Jirka Čivrný, největší kandidátkou na titul pivní královny je Jitka Kábrtová.