Dalším pokračováním Iscarex Cupu 2019 byla v Horních Heřmanicích na Pardubicku, z kterých to je nejblíže na Olomoucko do Štítů, kde je skokanský areál olympijského vítěze Aleše Valenty, Heřmanická osmička. Dle názvu běh na osm kilometrů, dle měření závodníků a jejich časů téměř devítka.

Dříve se zde běhalo 4×2 km skutečně po trati ve tvaru osmičky. Letos to bylo „2×4 km“ s výběhem ze stadiónu na okruh a v závěru s doběhem na stadion. V každém kole si závodníci pěkně na krosové trati zastoupali do kopce a samo si to potom ostře seběhli, součet stoupání přes dvě stě metrů. Závod byl kvalitně připraven a vše mělo odpich.

Po delší době jsem viděl závodit Jiřího Miřejovského a jak jeho zvykem vyhrál ve stylu start cíl v čase 34:10 minuty. Druhý byl další čtyřicátník Radek Hejl za 35:31 a třetí rovněž veterán František Fajfr. Ten si závod zkomplikoval. Starší kategorie totiž běžely jedno kolo a do cíle se zabíhalo mimo okruh. Franta běžící v kontaktu s dalšími závodníky, ale po prvním kole odbočil z trati, ale diváci ho vrátili na okruh a ztrátu dokázal ihned smazat – 37:19. Čtvrtý byl nejlepší mladík Lukáš Adamec za 37:32.

Stejně jako Fajfr si počínal nejlepší padesátník Roman Buriánek, 39:33, ale i on nakonec druhému Romanu Sedláčkovi nedal šanci – 39:54.

V soutěži žen se prosadila nová Iscarexová hvězda Sylva Fabová – 43:33, vítězka 35 – 44 let, které pouze v prvním kole dýchala na záda nejlepší mladá – Ivana Klímová – 44:12. Třetí byla vítězka nad 45 let Anna Krátká z pardubické Hvězdy – 45:17, kterou na trati pěkně potrápila, v druhém kole šla dokonce na chvíli i před ní, Jana Mannlová – 45:55.

http://iscarex.cz/vysledky/2976