Nejlepší ženou běhající letošní ročník běžeckého seriálu královéhradeckého Neflákej se – Hradecká míle je domácí atletka Barbora Zoubková, která je však registrovaná v Hvězdě Pardubice. Startovala čtyřikrát a vždy vyhrála a je otázkou, zda bude stačit její pozdní finiš v soutěži. Protože do konce, další pokračování je v Šimkových sadech od 17 hodin 16. října, zbývají dva závody a počítá se osm nejlepších umístění a aktivnější soupeřky už plný počet startů mají.

„Nějak to nestíhám a dost mi dají zabrat pardubické tréninky,“ řekla před startem ke svým soutěžním absencím. Na tříokruhové rovinaté trati se smíšeným povrchem po osmé vyhrál Majk Smutný, drží zde traťák časem 16:04, tentokrát měl i soupeře a zapsal 16:28.

Rychlostní prémii po prvním kole vyhrál kamarád Barbory Michal Poledník, který byl nakonec druhý za 16:40. Třetí proběhl cílem tradiční bedničkář a vítěz jednoho závodu Václav Tomíček za 18:08.

Barbora Zoubková zapsala 19:36, její dosavadní nejlepší výkon byl 20:24. Druhá byla průběžně vedoucí žena Hradecké míle a také vítězka jednoho závodu Kateřina Šimáková za 22:40 a třetí při premiéře v poháru Karolína Müllerová – 23:58. Čtvrtá byla Klára Šimáková, která však první kolo odběhla se svým synem Markem, který si dal osobák 8:58 na míli, a nakonec dala velkou stíhačku – 24:09. Míli vyhrál za 8:15 Antonín Majer.