Termíny některých tradičních akcí jsou zveřejňovány třeba až měsíc před jejich konáním. To je případ Vyking trailu a krosu, který se uskuteční 26. října ve Svratce, která leží na hranicích kraje Vysočina a Pardubického kraje.

V rámci trailu se opět poběží maraton a půlmaraton, které mimo jiné opět povedou přes Zkamenělý zámek, Čtyři palice či nejvyšší vrchol Žďárských vrchů Devět skal. Krosové tratě budou mít délku pět a deset kilometrů a tradičně čeká na běžce zdolání místní sjezdovky. Připraveny budou i závody pro děti.

Největší novinkou je, že centrum závodu se vrací k zámečku Karlštejn, který byl přes dva roky opravován, takže účastníci budou mít nejen běžecký zážitek.

Už v sobotu 12. října se uskuteční v Benešově u Semil 32. ročník Enervit Benešovského maratonu, půlmaratonu a desítky.

O měsíc později v sobotu 16. listopadu připravují v Srchu, v sousedství Pardubic, 12. ročník silničního Sršského maratonů, půlmaratonu, čtvrmatonu, pětky a závodu čtyřčlenných štafet v maratonu. Závod se uskuteční na tradičním okruh o délce 5.275 metrů, na němž čekají vytrvalce tři stoupání, v každém kole se dvakrát přebíhá přes nadjezd Hradubická silnice. Dopředu přihlášení maratonci a půlmaratonci opět obdrží od pořadatelů kvalitní dárek.

Velkým kladem všech těchto podzimních akcí je skutečnost, že po závodech bude připraveno teplé občerstvení.

http://www.vyking.cz

http://www.benesovusemil.cz/cs/sport

https://sksrch.cz