Pokud máte rádi velké akce, tak tento závod je určený právě pro vás. Veškeré zázemí závodu bylo letos přesunuto na Kozí horku. Před závodem nechyběla rozcvička na rozehřátí od krásné a vtipné cvičitelky. O děti bylo také postaráno v koutku plném zábavy od kreslení, střelby z luku a dalších zajímavých aktivit. Na start se postavilo 2236 Čechů.

V 10:45 vyběhla první startovní vlna elitních závodníků a pak už to jelo, jak po másle, skupiny týmů, společností a další skupiny od A po F.

Druhou skupinu závodníků odstartovala Jarmila Kratochvílová. Začátek závodu vybízí běžet velmi rychle, protože je z kopce, avšak toto tempo se nemusí vyplatit všem. Někteří běžci přepálili start a ze zákulisí jsme se dozvěděli, že běželi opět stejný čas anebo horší než loni. Část trati byla vedena nádherným trailem, což někteří běžci ocenili a někteří méně.

Letos své vítězství potvrdil Jirka Homoláč (Adidas Running Team) s časem 44:12. A jaké byly jeho slova hned po doběhu? „Běželo se mi dobře.“ A na otázku, co má letos ještě v plánu? Odpověděl netradičně. „Teď jdu do sprchy.“

Druhým mužem byl Jáchym Kovář, který běžel za Mizuno Team s časem 44:28 a třetí doběhl Jan Janů s časem 44:56.

První ženou v cíli byla Tereza Hrochová z AK Škoda Plzeň s časem 51:34. Tereza si pochvalovala trasu i svůj výkon a to potvrdila i druhá Pavla Schorná z týmu Mizuno s časem 51:38. Souboj žen byl napínavý až do konce a třetí ženou v cíli byla Martina Hrdinová z TJ Lokomotiva Břeclav v čase 53:25. Průměrný čas závodníka byl 1:18:13.

Za nás velmi povedená akce s možností vyžití pro celou rodinu, například projet se na parníku a oranžové kolo nadace ČEZ pro dobrou věc. Každý běžec v rámci startovného dostal krásné funkční běžecké tričko, oběd po závodě, koláček a v neposlední řadě zážitek s neskutečnou atmosférou. Oceňujeme, že na trati bylo plno fanoušků, kteří nás nenechali běžet pomalu.

Výsledky