Po dvanácté se letos sešli vytrvalci na dominantě Pardubicka Kunětické hoře, aby zakončili další ročník nejúspěšnějšího východočeského běžeckého seriálu pořádaného v pracovním týdnu. Kunětická devítka (K9) má silný závodnický kmen. Letos dokonce dvacet běžců absolvovalo všechny bodované závody a pro ocenění, na druhém konci východních Čech byl pořádán nejmasovější silniční závod s účastí šest set vytrvalců, si jich přišlo 19.

Po vyhlášení bedničkářů v jednotlivých věkových kategoriích došlo i na ocenění nejlepších běžců seriálu. Pořadatel zvolil jiný a řekl bych i zajímavější klíč než vloni. Cena byla určena pro ty, jenž v celém seriálu získali nejvíce bodů. A myslím si, že si ji zasloužil nejlepší šedesátník Pavel Prchal z Kolína a vítězka žen nad 50 let Jana Zavřelová z Němčic, oba měli všechny závody a nikdo je v kategorii neporazil (na foto).

Pro pořadatele je určitě příjemným konstatováním, že právě pro zisk originální medaile s nápisem 100 procentní Finischer někteří běžci nastoupili, i když nebyli v optimální formě. Nejlepší mladá závodnice K9 Bára Zavřelová, ženy absolutně vyhrála čtyřikrát, třeba jeden závod odběhla s maminkou Janou. Ještě více mě překvapila Lucie Tikalová, která běhala čtyřku a vzhledem ke zdravotním problémům jedno klání odešla s hůlkami. Na jejím pohybu bylo vidět, že není OK a první co mě napadlo, do té doby jsem Lucku neznal, bylo, že je hezké , že se do K9 zapojili i handicapovaní sportovci. Lucka byla nakonec ve své kategorii nad 18 let na čtyřce třetí ženou.

Dalšími vítězi na kratší trati byli Ondřej Podzimek a Simona Srdínková(6 –10 let), Adéla Hlaváčková a Adam Friedl (11 – 14 let) , Vít Zavřel (další z rodinného klanu) a Tereza Puchernová (15 – 17 let) a nad 18 let Jan Tikal a Michaela Sabovová.

Na devítikilometrové trati byli nejlepší Bára Zavřelová a Tomáš Kučírek (do 29 let), Ondřej Pleskot a Radka Janyšková (třicátníci) , Hana Hlaváčková a Antonín Malátek (čtyřicátníci), Vladimír Lederer a Jana Zavřelová (padesátníci) a muže nad 70 let vyhrál Ladislav Šťastný.