Holky Stránský – to je název jejich ofiko prezentace na netu. Ale u Stránských z České Třebové běhá celá rodina. V letošním 40. ročníku Velké ceny Monaka u Slatiňan na Chrudimsku vedle Míši (na foto), která se stala absolutní vítězkou soutěže žen, muže vyhrál Pavel Hladík z Hvězdy Pardubice před oddílovým kolegou a reprezentantem v chůzi Lukášem Gdulou, nastoupili i její rodiče.

Aleš Stránský vyhrál kategorii 55 – 64 let. Asi nejen pro mě byl překvapivý výkon jeho manželky Magdaleny, která v kategorii nad 45 let byla čtvrtá, když dokázala porazit pravidelné monacké bedničkářky jako jsou Hanka Bulvová, Markéta Sákrová či Zdeňka Jonášová. „Pobíhá si jen tak pro radost, aby si vyčistila hlavu z práce. Byl to její asi třetí závod v životě. Říkala, že si to jen odklusne – ale asi jí to nedalo, a běžela co to šlo – a v cíli byla sama překvapená, i já, jak to rychle uběhla,“ řekl k výkonu manželky Aleš.

Nejlepšími veteránkami na Monaku byly Jitka Kábrtová před Annou Krátkou, které se tak zopakovali 24 hodin staré pořadí z jiného kratšího silničního závodu, v kterém byla v sobotu absolutně nejlepší Adéla Stránská. V neděli Adéla obhájila prvenství v Klánovickém půlmaratonu.