Posledním závodem třídílného běžeckého seriálu Pivní běhy bude v neděli 10. listopadu v libereckých Vratislavicích Konrádova 11 – krosový běh o délce 11 kilometrů se startem v jedenáct hodin jedenáct minut. Pivní běhy začaly na jaře Trautenberkovou 13 a pokračovali v létě Hostivařskou 15.

„Závod nabídne zvlněnou krajinu, přírodní terén, krásné výhledy, vyzývavé téměř svatomartinské počasí, ale i hořký ionťák na občerstvovačkách, skvělou atmosféru a bohaté sportovní i pivní ceny,“ uvedl pořadatel Lukáš Netík. Doplnil ho loňský vítěz Jirka Čivrný: „Trať je hodně kopcovitá. Zvlášť výživný je kopec od 4 na 6 kilometr. Vyhovoval mi pak následný seběh.“

Věcné ceny jsou připraveny pro nejrychlejší tři ženy i muže v každé věkové kategorii, těch je vypsáno dokonce pět, a těšit se mohou na pivní ceny od pivovaru Konrád, ale i na sportovní předměty od partnerů závodu. Nejrychlejší závodník si vyběhne celý sud piva.

„Vyhrát může skutečně každý,“ říká pořadatel seriálu Lukáš Netík, a proto byla zavedena nová soutěž. Novinkou je totiž vyhlášení nejlépe tipujícího běžce – při prezenci závodník nahlásí čas, za který závod uběhne a na trasu se vydá bez jakékoli měřící techniky. Ten, kdo zaběhne závod nejblíže tipovanému času zvítězí. V Hostivařské 15 se vítěz spletl o cca pět sekund. Po vyhlášení výsledků se uskuteční i tombola.

Bude udělen i titul Pivního krále a Pivní královny. Nejvážnějšími kandidáty jsou Jirka Čivrný, který vyhrál úvodní dva závody, a Jitka Kábrtová, která má bilanci první a druhé místo. Oba dva s účastí v Konrádově 11 počítají.

https://pivnibehy.cz/konradova11/