Tak se Marek Causidis (BUFF) dočkal. Moc jsem mu to přál, protože Marek startoval na Lurdách už dvakrát a dvakrát překonal traťový rekord. Loni se však před něj dostal na poslední chvíli pozdější vítěz Vojta Podjukl, předloni Tomáš Maceček.

Dnešní vítěz má vyrovnanou bilanci, 11:35min. (2017), 11:27min. (2018), 11:39min (2019). Kdyby bylo tepleji a méně to klouzalo, čas by mohl být ještě lepší.

A víte, že Marek je letošní vítěz B7 a Mistr ČR v ultra sky? Takových borců není moc, co umí vyhrávat ultra běhy a závody s distancí 3,2 km. Klobouček.

„Jelikož už mám po sezóně a už druhý týden vůbec neběhám, tak nějak už u rozklusu jsem tušil, že to pro mě bude o něco těžší, než v předchozích letech. A opravdu bylo. Každopádně jsem moc rád, že se mi na třetí pokus konečně podařilo zvítězit,“ řekl v cíli Marek Causidis.

Na druhém místě skončil tak trošku smolař Matouš Vrzala (SSK Vítkovice). Běžel po páté, třikrát skončil na 3. místě, jednou byl čtvrtý. Za vítězem zaostal o pouhé 3 vteřiny. A to je ta krása intervalových běhů, smutek se střídá s radostí. Věřím, že Maty jednou vyhraje. Dyť je mu teprve pětadvacet.

„Jen po málo závodech se mi vyplaví tolik endorfinů jako po Lurdách. Je to pro mne těžký boj s náročnou tratí a sám se sebou. Letos se mi to ale povedlo skvěle,“ popisoval Vrzala.

Na třetím místě skončil Honza Fousek (MK Seitl Ostrava), spolutvůrce trasy závodu. Pamatuji si, jak jsme před necelými pěti lety měřili délku závodu měřícím kolečkem. Jeho čas je 12:41.

Ženám kralovala Sylvie Štiglerová (USK Praha), která zvítězila s časem 13:38. Druhá doběhla Lucka Vikartovská (SSK Vítkovice 14:08), třetí pak Eliška Surmová (SSK Vítkovice – 14:46).

Výsledky – absolutní pořadí

Výsledky – kategorie