Ještě za příjemného letního počasí se uskutečnil závěrečný závod seriálu Neflákej se – Hradecká míle v Hradci Králové. Organizátoři celkem překvapili, že připravili nový okruh, v jehož půlce byl strmý výběh, na dvaceti metrech cca pět výškových. Pětkaři ho běželi čtyřikrát, míle tak měl délku cca 1,3 kilometru. Pořadatelé jsou však nyní myšlenkami spíše v termínu 21. prosince, kdy se uskuteční druhý ročník jejich Vánočního půlmaratonu v hradeckých lesích.

Na závod Hradecké míle, šlo o 14 klání, letos poprvé dorazil Miloš Kratochvíl a stoprocentně splnil roli hlavního favorita. Vyhrál i rychlostní prémii po prvním okruh, kde si to musel rozdat nejlepším mílaři – ty vyhrál Tomáš Chlupáč za 4:12 před Tomášem Hrbkem – 4:17. V druhém kole proto Miloš zvolnil, ale pak vystupňoval tempo a v pohodě vyhrál – 16: 57. Druhý Ondřej Petiška – 17:38 a třetí Václav Tomíček – 18:16. „S manželkou jsme si udělali výlet do Hradce, po závodě se chystám jít na ryby, na jeden ze zde vyhlášených písníků,“ řekl v cíli Miloš.

I soutěž žen měla své oživení. Stejně jako Miloš přijela z Holic Markéta Vaňásková. Z kraje závodu dokonce vedla, ale po druhém kole šla do trháku nejlepší žena toho poháru Kateřina Šimáková, která den před tím vyhrála v Hradci jiný běžecký závod na deset kilometrů. Katka při svém druhém prvenství v Hradecké míli dala 22:39, Markéta Vaňásková 23:02. Třetí místo vybojovala také díky drtivé koncovce nejlepší padesátnice poháru Zdeňka Jonášová – 23:30 před Karolínou Müllerovou – 23:27, která byla třetí v minulém závodě a v úvodu běžela dokonce na druhém místě za Vaňáskovou.

Po vyhlášení výsledků závodu se běžci přesunuli do nedaleké osvěžovny, kde proběhlo vyhlášení celého seriálu. Cenu pro nejlepšího běžce, 30 litrový sud piva Klenot, dostal v poháru neporažený Michael Smutný, který vyhrál osmkrát pětku a jednou míli. V absolutním bodování byl druhý Václav Tomíček a třetí Kateřina Šimáková, nejlepší čtyřicátnice soutěže. V kategorii za ní byla Kristýna Vlachynská a Eva Berná, v mužích Jiří Matoulek před Přemyslem Krupičkou. Padesátnice patřili Zdeňce Jonášové před Miroslavou Dlabáčkovou, v nejstarších mužích vyhrál Josef Krátký a nejlepším žákem byl Marek Šimák.