Není moc na závodech vidět, ale když přijede stojí to za to. To je Drahomír Randa (46 let) ze Stěžer u Hradec Králové, který se letos zúčastnil všech tří závodů Zimního běžeckého poháru v Srchu u Pardubic a vždy vyhrál. Navíc ještě v listopadu přijel na Sršský maraton, půlmaraton a čtvrtku a na desetikilometrové trati byl absolutně nejlepší. A soupeře nemá v Srchu žádná ořezávátka. V prvním klání byl druhý Miloš Kratochvíl, v druhém Ondřej Metelka a ve třetím si to opět rozdal s Milošem.

Oba borci (na foto, Randa má číslo 8) jasně unikli zbylým soupeřům a běželi spolu, bok po boku dvě kola. Po druhém však bylo vidět, že Miloš toho má dost a ve třetím kole šel Randa do sólo běhu. Na pěti okruhové devítikilometrové trati večerního závodu vyhrál za 32:05 minuty. Druhý Miloš Kratochvíl zapsal 32:16. O třetí místo bojovala početné skupina až do posledního okruhu. V závěru měl nejvíce dokonce padesátník Leoš Pradáč, který přijel až z Vysočiny – 35:43, který zdolal další sršskou legendu Jirku Douchu – 35:48. Až pátý byl nejlepší mladík Vojtěch Janíček za 36:30.

V ženách vyhrála dvakrát Taťána Metelková. Tentokrát nedorazila, a proto celou trať spolu ve skupince s muži bojovaly o prvenství Nina Janáčková (38:33) a Bára Zavřelová ( 38:45), za níž doběhl nejlepší šedesátník závodu Pavel Prchal (38:48), který tuto kategorii vyhrál i v kultovním Zimním Blaníku.

Čtvrtý závod Zimní poháru Srchu se uskuteční ve středu 12. února se startem v 18 hodin.