Po krátkém oteplení se do Velkých Karlovic vrátila pravá zimní atmosféra. Za poslední tři dny přibylo až 20 centimetrů čerstvého sněhu a teploty opět klesly pod nulu, což potěšilo také pořadatele závodu Noční stopa Valachy. Tato tradiční běžkařská akce ze seriálu Valachy tour se tak v sobotu 8. února může uskutečnit podle původního plánu.

„Měli jsme už připravenou i záložní variantu závodu v klasickém terénním běhu, počasí nás zachránilo v pravou chvíli. Podmínky jsou velmi dobré, stopa je dostatečně zasněžená a díky ochlazení i pevná. Před závodem bude ještě znovu upravena, aby nabídla co nejkomfortnější podmínky. Těšíme se na skvělou atmosféru v čerstvě zasněžené krajině,“ uvedl prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Zájemci se mohou registrovat předem na www.valachytour.cz, přihlášení bude možné i v den závodu přímo na místě.

Běžkařský závod Noční stopa Valachy je unikátní tím, že se koná za tmy. Běžkaři si cestu osvětlují čelovkou, což vytváří neobyčejnou atmosféru nejen pro samotné závodníky, ale i pro diváky. Startuje se intervalově od 18 hodin od místního hotelu Galik. Trasa je vedena údolím Léskové po rozlehlých loukách pod hotelem Lanterna až k lyžařskému středisku Machůzky, což je nejoblíbenější běžkařská stopa ve Velkých Karlovicích.

Závodníci ve stopě absolvují dva okruhy, celková délka závodu je 13 kilometrů. Součástí Noční stopy Valachy budou i závody dětí, které se uskuteční ještě před setměním, od 16 hodin. Nejmenší děti do 6 let závodí v běhu, starší děti na běžkách na trase 700 metrů až 2,7 kilometru dle věkové kategorie.

Pro účastníky i návštěvníky je připravený doprovodný program s testováním bezúdržbových finských běžek Yoko s technologií Optigrip, které – stejně jako servis lyží a voskování pro závodníky – zajistí Hyra Sport.

Zájemci si běžky mohou půjčit i do závodu. Na závěr se uskuteční bohatá tombola. Zázemí pro převlečení i občerstvení poskytne závodníkům hotel Galik.

Více: www.valachytour.cz