Sdružení Běhy Zlín v sobotu 15. února pořádá 28. ročník Běhu Jižními Svahy. Podnik je vypsaný pro pět mužských a čtyři ženské kategorie. Hlavní závod dlouhý 6,5 kilometru s převýšením 100 metrů, odstartuje v prostorách Centrálního parku na zlínském sídlišti Jižní Svahy, v 10 hodin.

Prezentace probíhá v denním baru U Macka v ulici Podlesí IV. od 8.45 do 9.45 hodin. Startovné je při online registraci do 13. února 100 Kč. Při registraci a platbě na místě pak 200 Kč. V jeho ceně je mimo jiné teplý ionťák, čaj a v cíli polévka od Restaurace Maxima v Otrokovicích.

„Závod se poběží z Centrálního parku z větší části po cyklostezce, ale také po lesní pěšině směrem na Rackovou k objektu vodárny a zpět,“ letmo představil trať hlavní organizátor Jiří Prokop.

Ten také krosaře motivuje. ,,Pro nejlepší běžce v každé kategorii je připravené zajímavé finanční ohodnocení,“ prozradil dále Prokop.

Jeho tým Běhy Zlín nezapomněl ani děti. ,, Po skončení hlavního závodu se na Jižních Svazích od 11.15 hodin uskuteční také dětské běhy,“ informuje ještě Jiří Prokop.

Vyhlášení výsledků je na programu od 11.30 hodin. A v 11.40 hodin se bude losovat tombola startovních čísel.

V loňském roce tradiční únorový podnik na největším sídlišti ve Zlíně vyhrál Fryštačan Radoslav Šíbl z týmu Ekodrill Zlín. Ten absolutní prvenství vybojoval v čase 22:56. Mezi ženami zvítězila reprezentantka klubu Titan Trilife Zlín Lucie Miklišová, jež se blýskla časem 27:51.

Zlínský Běh Jižními Svahy je zároveň prvním závodem z patnáctidílného seriálu Běhy Zlín 2020. Dalšími budou v neděli 1. března Sri Chimnoy půlmaraton v Přílukách a v sobotu 21. března Josefský běh ve Zlíně na Vršavě.

Lubomír Hotař