Charitativní běh A migej na Lurdy! zná své vítěze, jsou jimi všichni, kdo přispěli Zdravotnické záchranné službě Moravskoslezského kraje. Akce se konala od 1.4. do 30.4. a za celou dobu se podařilo vybrat 71 427,01 Kč.

Účastníci této akce mohli běhat kdekoli napříč Českem na trasách od 1 km až po 10 km. Přispívali nejen běžci, ale i turisté, kteří se pravidelně účastní populárního pochodu Štramberský Jasoň.

Mezi 284 běžci bylo také několik známých osobností, např. náměstek hejtmana MSK Jakub Unucka, ředitel Zdravotvické záchranné služby MSK Roman Gřegoř, běhající lékař Pavel Horkel, kvestor Slezské univerzity v Opavě Jaroslav Kania nebo vedoucí právního odboru MSK Petr Pospíšil.

Virtuální charitativní běh připravili organizátoři akcí Starobělské Lurdy, A migej!, Štramberský Jasoň a Švihák rožnovský.

„Díky našim akcím, které jsme museli z důvodu koronavirové krize odložit, jsme chtěli běžcům umožnit trochu toho závodění, na které jsou zvyklí. Hlavní myšlenkou však bylo pomoci tam, kde je to nejvíce třeba, a to je zdravotníkům. Moc děkujeme všem, kteří přispěli nebo nás podporovali a věříme, že se všichni společně setkáme na našich běžeckých i turistických akcích,“ řekl hlavní organizátor Rostislav Bažanowski.