Kunětická devítka je neprogresivnější východočeský běžecký seriál. Když se nemohlo hromadně na tratích 9 a 4,5 kilometru na dominantě Pardubicka Kunětické hoře, která je kousek od krajského města, běhat vypsali pořadatelé na celý duben individuální výzvu. Běhalo se na tratích závodu a každý si změřil čas na férovku sám.

V té byl na devítce nejlepší Radek Plšek za 35:04. Dvě druhá místa vybojoval Marek Žampach, na obou tratích, 35:54 a 19:32. Třetí byl nestárnoucí veterán Jirka Doucha za 38:00. Nejlepší žena Radka Janyšková dala 41:36. Na krátké trati dosáhl nejlepšího výkonu Jan Bača 19:20 . Nejlepší ženou byla Markéta Matoušková za 25:00.

Ostrý start připravují pořadatelé na středu 13. května. Kapacita každého závodu bude 96 běžců. Jako první se samostatně uskuteční před 17 hodinu prezentace na trať 4,5 kilometru. Start bude v 17 hodin. Po jejím doběhu, pořadatelé počítají s ukázněností běžců, kteří se nebudou zbytečně zdržovat v prostoru cíle a prezentace, se pak uskuteční prezentace devítky, která odstartuje v 18 hodin, rovněž může startovat pouze 96 vytrvalců. Start je na jiném místě než cíl závodu.

"Prosíme o respektování všech nařízení, tak aby nedošlo ke komplikacím a případným sporům mezi vámi sportovci a veřejností či samozvanými neinformovanými ochránci zdraví. Níže uvedená pravidla jsou v souladu s rozvolňováním opatřením ve sportu platné od 11. května a výkladovým stanoviskem Národní sportovní agentury: Prostor prezentace bude výhradně sloužit pro potřeby prezentace. Prosíme, ať přistupují pouze závodníci bez doprovodu a s rouškou či jinou ochranou dýchacích cest. Organizátoři budou mít po celou dobu akce roušku.

Limit účastníků je 96 osob na okruh. Sportovci nemusí mít při sportování nasazenou roušku tj. na startu i během závodu, avšak po celou dobu akce (tj. i samotného běhu) budou mít u sebe ochranu dýchacích cest (roušku, tunel apod.), pokud by nebylo možné dodržet mezi ostatními osobami /veřejností/ na trati či v zázemí odstup dva metry. Prosíme mít připravenou roušku i během přechodu z prezentace na start (kvůli veřejnosti). Pitný režim bude zrušen. Po proběhnutí cíle prosíme o opuštění cílového prostoru," uvedl pořadatel Jakub Jaroš.