Zdravíme vás po nějaké době opět z Úpice a posíláme vám nové informace a odpovědi na vaše dotazy k Českému poháru v běhu do vrchu.

Na webových stránkách jsou poslední informace o stavu jednotlivých závodů po zrušení celého seriálu a závodu Světového poháru.

11.5.2020 jsme obdrželi zprávu od prezidenta WMRA, že je Světový pohár pro letošní rok zrušený. Závody jsou přesunuty do nového ročníku 2021. Naše žádost o dotaci z Královéhradeckého kraje byla vyslyšena a zastupitelstvo rozhodlo o přesunu zbytku financí na příští rok. Škoda, že jsem o část peněz v letošním roce přišli ale je to dobrá zpráva, že „Svěťák“ v příštím roce uvidíme.

Kromě zrušených závodů, které již pořadatelé nahlásili se ozvali další. Své závody ruší: Peklák – zrušena kvalifikace na ME, protože i to je letos zrušeno, Běh na Kohout a Horský běh Hodkovice – Ještěd.

Ptáte se na možnost přesunu termínu. Do toho vám nebudeme mluvit, protože nemůže docházet ke kolizím jednotlivých závodů do vrchu zařazených do Poháru.

Poslední informace z ČAS:

MČR v běhu do vrchu -Šerák se přesouvá z 8.8.20 na 1.8.2020. Nebude tam kvalifikace na MS.

Kvalifikace na MS v dlouhém horském běhu se uskuteční 23.8.2020 v rámci Jesenického maratonu.

Kvalifikace na MS juniorů, juniorek, mužů a žen se uskuteční 19.9.2020 v rámci 53. ročníku Jilemnice – Žalí. Závod bude současně i kvalifikací dorostu na Světový pohár dorostu U18.

Všechny další informace o vašich závodech okamžitě posílejte, my budeme vše ihned zveřejňovat.