K oživení závodních kalendářů už v červnu přispěje i oblíbený seriál Běhej s námi na západním okraji Prahy. Těsně před vypuknutím pandemie čínské chřipky stihl dva závody v Tuchoměřicích a Statenicích, teď v červnu přidá dva odložené. Už v sobotu 6. června v Úněticích a tři týdny nato v Suchdole.

„Samozřejmě budou nějaká omezení vzhledem k situaci, ale podstatné pro nás je tyto závody odběhnout ještě před prázdninami. Přehodili jsme pouze jejich pořadí v závislosti na termínových možnostech pořadatelských míst. Věříme, že si naši běžci odnesou opět skvělý zážitek,“ říká Jan Plachý, ředitel závodů z pořádající agentury eventime.

Seriál s podporou pražského letiště rozběhal sousední obce, přilákal sem i zdatné běžce z okolí a vytvořil si stabilní účastnickou základnu. Jeho aktuálními vládci jsou přední biker a čerstvý táta Jiří Chyba, spolu s ním Lujza Sláviková. V Úněticích, místě loňského finálového podniku, se poběží opět z nádvoří pivovaru.

Šestikilometrová trať s převýšením 160 metrů vede podél Dolního rybníka, okolo Alšovy vyhlídky i přes Kozí hřbety. Start je v plánu na 11 hodin. Zaparkujete bez potíží v okolí pivovaru, ale jezdí sem pohodlně i MHD, bus číslo 355 z metra Dejvická.

Závěrečný závod proběhne poslední červnovou sobotu (27. 6.) v Suchdole. Tady už se chystají i dětské závody a hlavní šestikilometrová trať povede stejně jako loni po louce a pak lesem Tichého údolí do Roztok a nazpátek.

Nejlepší ve všech věkových kategoriích se mohou těšit na atraktivní věcné ceny. Navíc první tři muži a ženy v absolutním pořadí seriálu si na závěr vyhlášení v Suchdole rozdělí v součtu 12 000 Kč na finančních prémiích.

Stálí účastníci mohou použít startovní číslo platné pro celou sezonu. Přihlášky, stejně jako dosavadní výsledky a průběžné pořadí, najdete na www.sportchallenge.cz

Další informace také na www.behejsnami.com nebo facebooku akcí.