Populární soutěž hlavně pro cyklisté bikery všech věkových kategorií, ale i běžce a běžce s pejsky 10. ročník Hradeckého poháru začíná v úterý 26. května tradičně u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.

Dospělácké kategorie budou odstartovány v 18 hodiny. Před nimi se uskuteční závody pro děti všech věkových kategorií na horských kolech.

Pro běžce a běžce s pejsky připravili letos pořadatelé novou trať. Bude se běhat jeden lesní okruh o délce pěti kilometrů se součtem stoupání 40 metrů, přičemž nejnáročnější část čeká vytrvalce hned po startu, kdy na 400 metrech udělají 26 výškových. Soutěžit se bude tradičně ve věkových kategoriích do 39 a nad 40 let pro muže i ženy.

Vloni vyhrál mladíky Václav Khal, druhý baskeťák Pavel Novotný z BK Vysoká nad Labem. Ve veteránech byl opět nejlepší Jirka Doucha z Náchoda před největším pohárovým překvapením Zdeňkem Tomášem z Triatlonu Býšt (na foto), jednou dokázal Jirku porazit. Třetí byla největší pohárová legenda, padesátník Honza Vejběra.

Mladé ženy vyhrála Markéta Krejčová před Kateřinou Šimákovou a Markétou Hronovou. Veteránky Deniska Kozáková před Ivou Čechovou a Hankou Nádherovou.

V Hradeckém poháru se chytla soutěž běžců s pejsky. V té byla absolutně nejlepší, deset startů a deset prvenství většinou i absolutních, Gabriela Bezoušková. Druhá Jana Bezdíčková a třetí Beata Haisová. V mužích uspěl Jakub Hradil před Oldřichem Klusoňem a Milanem Brzákem.