Sobotní odpoledne jsme se sešli na Hlučínské Štěrkovně, abychom během podpořili Marečka Baďuru, který to neměl při porodu lehké a už bohužel v životě nikdy nebude mluvit.

Šlo již o čtvrtý ročník běhu pro děti, které v životě neměly tolik štěstí jako my ostatní. Tyto charitativní závody pořádá místní běžkyně a srdcařka Gabka Svačinová a její tým holek.

Na start závodu se postavilo 53 běžců a nechyběla první dáma běhu našeho kraje Petra Pastorová. Gabka přichystala 9 km výživnou trať, která vedla okolo řeky Opavy přes Bobrovnický kopec a Vinnou horu a cíl byl v areálu Hlučínské Štěrkovny. Celkem běžci nastoupali 150 výškových metrů, prostě pořádný krosík, který měli i někteří s vydatným slejvákem! Pro méně výkonné účastníky byl připraven pohodový pochod na 6 km.

Po startu se do vedení dostal Jirka Pytlík z MK Seitl, který zvítězil stylem start-cíl (36:01) před loňským vítězem Petrem Czillingem z Team Mountaintime (36:09) a na třetím místě skončil Dušan Stoniš z Cyklosport HaF (37:31). Mezi ženami potvrdila roli favoritky Petra Pastorová z MK Seitl (41:13), ale o druhé místo se utkaly Markéta Kašná z BK Ludgeřovice (42:19) a Elen Šimonová z X-trail Orlová (43:05), z něhož vyšla vítězně Markéta Kašná, která postupně navyšovala svůj náskok! Mezi juniory zvítězil místní Tomáš Böhm v čase 49:39. V cíli na všechny čekalo občerstvení v podobě ovoce a tradičního chlebíku se sádlem a pro medailisty pěkné ceny!

Celkově se vybralo přes 38 000 Kč, které poputují pro Marečka. Velký dík patří Gabce Svačinové a jejímu týmu holek, které celou akci zorganizovaly a samozřejmě všem běžcům, kteří přišli během a pochodem podpořit dobrou věc! Všichni, co jsme se zúčastnili, teď už víme, jak se řekne znakovou řečí „párek v rohlíku s kečupem“.

Výsledky

Foto – MK Seitl