I druhý závod Hradeckého poháru měl stejné vítěze jak úvodní klání. Na pětikilometrové mírně členité lesní trati byl opět absolutním vítězem Drahomír Randa ze Stěžer. O osm sekund vylepšil vlastní traťák na 16:30 minuty.

Stejně jako před týdnem byl přesně s minutovou ztrátou druhý Lukáš Lindr – 17:30 a třetí další mladík Martin Písař – 18:00. Velký boj musel sváděl až na cílovou pásku druhý veterán Jirka Doucha z Náchoda – 18:28 s bývalým českým reprezentantem v běhu do vrchu a nejstarším účastníkem závodu Ladislavem Raimem (56 let) – 18:30.

Bára Nováková z Kunvaldu u Žamberka vloni vyhrála mimo jiné dubnový Bratislavský maraton a tentokrát přijela s rodinou. „Byli jsme tady dříve a vydali se poznat více zdejší lesní cestičky. Je to tady fakt super a pohár mě celkem chytl. Dnes bych se ráda zase o něco zlepšila,“ uvedla před startem Bára, která dokázala vloni v srpnu vyhrát i maraton na Islandu. Opět vyhrála soutěž žen, a to v o 20 sekund zlepšeném osobáku 19:26. Druhá byla další mladá závodnice Jana Bezdíčková z Hvězdy Pardubice za 21:07 a třetí místo obhájila nejlepší veteránka nad 40 let Iva Čechová 22:00, která opět doběhla před Evou Vejběrovou – 22:32.

V běhu s pejsky na stejné trati byla nejlepší Daniela Lakatošová za 19:53 a Martin Císař 17:07, což je zatím nejlepší pejskařský čas.

Pohár pokračuje v úterý 16. června tradičně u rybníku Biřička na Novém Hradci králové, prezence od 17 hodin.