Na závodě mezi Kopřivnicí a Rožnovem pod Radhoštěm se potkávají svěřenci místních oddílů, hosté z partnerských měst, Keňani z Benedek teamu nebo také vrchaři matičky Beskyd, běžci Lysé hory. Právě z posledně jmenovaných lysacupistů, vzešel poslední vítěz závodu Běh rodným krajem Emila Zátopka, Tomáš Lichý (Splašení Goroli). Tomášovi se v loňském roce podařilo porazit Keňany, kteří většinou každoročně obsadí místa „na bedně“. Na třetím místě v mužích uspěl také náš místní borec Marek Chrascina (TJ TŽ Třinec) a v ženách Martina Hrdinová (TJ Lokomotiva Břeclav). Kdo přijede letos a kdo vyhraje, to nevíme!

Každopádně víme, že letos závod opět bude, ať už se zahraničními hosty nebo bez nich, a to přesně v den narození Emila Zátopka a Dany Zátopkové, v sobotu 19.9.2020

Udělejte si výlet do Kopřivnice a přijeďte si užít tento netradiční půlmaraton za příjemné startovné 200 Kč. Každý účastník obdrží upomínkové předměty s logem závodu a pro ty nejlepší jsou připraveny finanční prémie. V cíli bude připraven oběd a doprovodný program. Pro Vaše děti bude připraven Běh dětí Kopřivnicí a dětský závod v Rožnově.

Registrace probíhá na webových stránkách. Na těchto stránkách naleznete i propozice.

Registrace

Úspěšný trénink přeji – protože ještě je čas. Za organizační tým BRKEZ Břetislav Orlík