V sobotu 13. června se na Valašsku koná 4. ročník trailového běhu Slavičínský miomoveRun. Závod podporovaný městem Slavičín je zařazený do sedmnáctidílného seriálu Běhy Zlín 2020. Pořadatelé připravili tři závody. Všechny mají start i cíl v Zámeckém parku v prostoru před kuželnou ve Slavičíně. Start hlavního 20kilometrového rozloženého do čtyř okruhů je v 9 hodin, o 15 minut později odstartuje 10kilometrový závod a v 9.30 hodin uslyší běžci startovní výstřel závodu na 5 kilometrů.

Startovné je 290 Kč. V jeho ceně je i dárek sportovní ponožky v hodnotě 150 Kč a také originální medaile, občerstvení podél trati a profesionální časomíra. Každý účastník ještě dostane iontový nápoj, kofolu, banán, nebo meloun, sušenky, rozinky a něco pro rychlou energii. Podle možností, okolností a štědrosti sponzorů pořadatelé možná připraví i tombolu.

Vzhledem k současným mimořádným opatřením v souvislosti s koronavirem letos ovšem není možné registrovat se na místě, ale pouze online. A to do čtvrtku 11. června do 23:59 hodin. Moderátorem a o hudební doprovod se postará Aleš Ptáček.

,,Po startu u kuželny se nejprve poběží okruh zámeckým parkem a poté směrem k základní škole. Po prudkém seběhu z kopce čeká krosaře okruh okolo rybníka. Pak následuje úsek přes louku a les směrem k Hájenkám. V závěru se poběží znovu z kopce ke kuželně,“ popsala členitý pětikilometrový okruh s převýšením 134 metrů hlavní organizátorka závodu Barbora Malaníková.

Loňský 3. ročník hlavního dvacetikilome­trového slavičínského závodu miomoveRun vyhrál v čase 1:20:15 reprezentant týmu Edhouse.cz Jan Kolárik ze Zlína. V ženách vybojovala zlatou příčku díky času 1:47:30 další zlínská vytrvalkyně Jana Žaludková.

Desetikilometrový závod ovládli Slovák Jozef Staník z Běžeckého klubu Lysá pod Makytou (41:58) a Helena Chromeková z týmu Slavex runners (51:28). Na pětikilometrové trati dominovali Adam Janíček (Běžecký klub Lysá pod Makytou, 21:16) a domácí Kristýna Saňáková (26:16).