Na tartanové dráze atletického Stadionu mládeže ve Zlíně se ve středu 17. června koná závod Zlínská pětka na dráze.

Start je v 18 hodin. Online registrace probíhá do úterý 16. června do 24 hodin. Prezentace na místě pak mezi 17. a 17.45 hodinou. Kapacita je omezená na 150 běžců.

V závodu dlouhém 5 kilometrů, který je pátým podnikem letošního seriálu Běhy Zlín, jsou vypsány kategorie pro všechny muže i ženy.

„Závodu, který je náhradou za na podzim přesunutý Běh olympijského dne, se zúčastní celá řada kvalitních běžců. Ale i hobíci mají ideální příležitost vyzkoušet si závod rozložený na atletickém oválu do dvanácti a půl okruhů,“ zve všechny zájemce jeden z pořadatelů Bob Komín.

Kvůli bezpečnosti jsou ve Zlíně připravené dva rozběhy. ,,V prvním rozběhu se představí běžci, kteří zvládnou 5 kilometrů do 24 minut. Ve druhém budou závodit atleti s časem na pětikilometrové trati nad 24 minut,“ upozorňuje ještě Komín.

Loňský červnový Běh olympijského dne ve Zlíně v mužích vyhrál ve skvělém čase 15:41 domácí Jan Kolárik z týmu Edhouse.cz, před Filipem Vabrouškem (Sykora running, 16:19), třetí byl Svatopluk Janečka (TJ Ski Turist Velké Karlovice, 17:09). Závod žen ovládla v čase 21:08 Mária Sýkorová (Sykora Running), před týmovou kolegyní Lucii Friedlaenderovou (21:14). Na bronzové pozici doběhla Martina Latináková ze Sehradic (Zvonek Sport Valašské klobouky, 21:26).