Nina Janáčková (na foto s číslem 60) byla po neskutečném závěru nejlepší ženou letošního třetího závodu Kunětické devítky.Ještě dvěstě metrů před cílem ztrácela na Eriku Kičinovou (oranžová bunda) dvacet metrů a nakonec vyhrála o tři desetiny sekundy za 39:51,9.

Tentokrát chyběla třeba Marcela Rambová z Hradce Králové, která odpočívala a léčila si puchýř z Lysohorského ultratrailu, kde byla více jak na 60 kilometrové trati v top ten a druhá mezi ženami 35 – 49 let. Další běžkyně z rovin Iva Kroužilová z Kolína se zúčastnila Čertovského ultratrailu a na trati 66,6 kilometru byla rovněž v elitní desítce a druhá v kategorii.

Erika Kičinová obklopena muži vbíhala v pohodě do posledních sto metrů závodu, které jsou na louce a jsou tvořeny dvěma pravotočivými zatáčkami. Nina zaregistrovala její klid a ještě zrychlila, na úroveň soupeřky se dostala cca deset metrů před cíle, ta se sice pokusila zareagovat, ale bylo to pozdě. „Dneska o minutu zlepšený osobák, ale o Nině jsem bohužel nevěděla a chybně jsem celkem v poklidu dobíhala. Když byla na mé úrovni bylo již na reakci pozdě.“ V mužích byl nejlepší za 32:02 Martin Roudný.

Na trati 4,5 kilometru vyhráli potřetí za sebou Tomáš Mocek za 16:46 a Michaela Sabovová za 20:51. Stejnou bilanci má i nejlepší žák soutěže Marek Vejběra (11 – let) –20:59 a Ondřej Podzimek (10 méně let) 23:59 a junior Matyáš Báča (15 – 17 let) – 19:06.

Další K9 se uskuteční ve středu 24.6. od 18 hodin na Kunětické hoře – běží se 9 a 4,5 kilometru.