Ani déšť a bláto neodradilo příznivce běhu, aby se postavili na start letošního letního Rundálu.

Na startu se sešlo 350 závodníků napříč všemi kategoriemi. Počasí opravdu nepřálo a po celou dobu závodu vydatně pršelo. Nejprve přišly na řadu dětské a poté dorostenecké kategorie, kde mezi chlapci zvítězil Alexandr Tobola (6:13) před Michalem Kryštofem (6:58).

Mezi dorostenkami brala zlato Gabriela Tobolová z SSK Vítkovice (6:38), druhé místo obsadila Lucie Jurkovská (6:44) a třetí místo si vyběhala teprve sedmiletá Natálie Ester Kašná z BK Ludgeřovice (6:49).

Po nich se vydaly na trať ženy, kde byla absolutně nejlepší Eliška Surmová z AK Olomouc (19:48), která se jako jediná žena dostala na rozblácené trati pod dvacet minut. Za ní následovala Magdaléna Drastichová z MK Seitl (20:29) a třetí místo brala Markéta Kašná z BK Ludgeřovice (20:38).

Jako poslední se vydali na trať muži, kde byl absolutně nejlepší Michal Šeděnka z Fénix Sport (16:57), druhý skončil Pavel Holec z Hore Dole Huslenky (17:11) a na třetí místo dosáhl Daniel Filip z MK Seitl (17:22).

Na všechny účastníky závodu čekalo v cíli bohaté občerstvení a pěkné účastnické medaile. Vítězové kategorií převzali také krásné ceny a prize money. I přes nepřízeň počasí se závod velmi vydařil, a to především díky perfektní organizaci týmu pořadatelů. Závody Rundál se tak těší velké oblibě mezi běžci. Tak na viděnou na podzimním Rundálu.

Výsledky