Gabriela Bezoušková měla vloni v soutěži běžců s pejsky v desetidílném Hradeckém poháru stoprocentní počet startů a zároveň deset prvenství mezi ženami.

Letos však chyběla už v druhém závodě, ale byla na místě jako fotografka. Ale absence v závodě nebyla daná zraněním, ale tím že svého pejska půjčila sestře, ta byla vloni v poháru třetí ženou a také na tomto místě doběhla i v druhém závodě.

„Máme dva pejsky, ale jeden má štěnata, takže jsem svého půjčila sestře. Dneska zase závodím já a myslím si, že do druhé poloviny soutěže půjdeme každá se svým, abychom obě daly potřebných šest startů,“ řekla sympatická závodnice, která letos vyhrála podruhé za 18:37, tedy v o půl minuty lepším čase. Letos to Gábina nemá lehké, protože má zdatnou soupeřku v Daniele Lakatošové z Trenčína, která vyhrála druhý závod a nyní dala na druhém místě osobák 18:48.

Soutěž mužů při druhém startu opět vyhrála Martin Císař v osobáku 16:40. Takže stále nejlepší čas drží běžec. I třetí závod Hradeckého poháru měl v běžecké části stejné vítěze jak úvodní dvě klání. Na pětikilometrové mírně členité lesní trati byl opět absolutním vítězem Drahomír Randa (st. číslo 1017) ze Stěžer. O pět sekund vylepšil vlastní traťák na 16:25 minuty. Druhý byl tentokrát mladík Martin Písař (1012) za 18:21. Druhý veterán Jirka Doucha (1008) tentokrát s přehledem porazil Raima o jedenáct sekund – 18:20. Poprvé letos do poháru nastoupil populární basketbalista BK Vysoká nad Labem Pavel Novotný (1034) a bylo z toho druhé místo v mladících za 18:24.

Bára Nováková (1020) z Kunvaldu vlastní ženský traťák vylepšila o pět sekund na 19:21 a stejně jako Randa vyhrála potřetí za sebou: „Dost jsem si to tady oblíbila. Moje holky začaly jezdit dětské závody na horských kolech, které jsou před během. Mě čeká o víkendu půlmaraton, tak to bude dneska takový testík formy,“ řekla před startem Bára. Půlmaraton vyhrála, třetí celkově v něm byla hradecká Marcela Rambová, která je nejlepší ženou Kunětické devítky (K9).

O více jak půl minuty se na trati Hradeckého poháru zlepšila druhá Jana Bezdíčková (stojí za Randou) z Hvězdy Pardubice na 20:33. Celkově třetí byla Michaela Sabovová, která však kraluje krátké trati K9, 4,5 kilometru. K9 pokračuje ve středu od 18 hodin na Kunětické hoře u Pardubic, takže Míšu nejspíš čeká náročný dvojstart, protože Hradecký pohár pokračuje už v úterý u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové, prezence od 17 hodin.