Ani nepříznivé počasí neodradilo více než 200 zájemců o sobotní Charitativní běh v Holešově. Běžci a hlavně ti, kteří chtěli podpořit dobrou věc možná ani vytrvalý déšť nevnímali.

„O to víc si ceníme všech, kteří přišli podpořit tříletého Matyáška Urbana, který trpí zákeřným onemocněním,“ děkovala jedna z organizátorek akce Hana Helsnerová.

Třetí ročník Charitativního běhu pořádalo město Holešov. Letos byl ale pojat trochu jinak.

„Účelem bylo, aby se Charitativního běhu mohla zúčastnit širší skupina lidí. Kdo chtěl, mohl si trať klidně projít i volnou chůzí. Nekonal se hromadný start a nikomu nebyl měřený čas. Vzhledem k dlouhotrvajícímu dešti bylo nakonec změněné zázemí i trať. Sportovci na ni vyráželi z nádvoří holešovského zámku a přes zámeckou zahradu směřovali nikoliv na Želkov, ale do Dobrotic. Tam obdrželi jednu část medaile. Poté se vraceli zpět do Holešova, kde dostali druhou část medaile. Nechyběl ani doprovodný program a chutné občerstvení. O pohodu se starala kapela Texas. Kdo chtěl, mohl si vyhodnotit svůj zdravotní stav,“ prozradila Helsnerová. Medaili ve tvaru srdce vyrobil Vladan Daněk.

„A o to šlo. Po celé odpoledne bylo na účastnících vidět, že jim nejsou osudy lidí lhostejné. V Holešově a Dobroticích nebyla nouze o úsměvy a dobrou náladu. Všichni chtěli pomoct. Na trať vyrazil i samotný Matyášek, který boj se zákeřnou nemocí nevzdává,“ uvedla ještě Hana Helsnerová.

Matyáškovi bylo v závěru letošního Charitativního běhu/pochodu v Holešově předáno 35 750 Kč. Tato částka byla později dorovnána na 36 000 Kč. Malý Holešovák peníze použije k potřebným rehabilitacím.