Po dvou týdnech se opět běžel Moravskoslezský běžecký pohár, a to v Ostravě-Vítkovicích. Na startu Vítkovické pětky se sešlo 112 závodníků a nechyběli ani „staří pánové,“ kteří mají v MBP svou kategorii v čele s legendou „Dědkem Beskydským“. Celý závod doprovázelo velmi slunečné počasí, teplota 27 °C, ale na časech to znát nebylo.

Po startu se vydali všichni na trať, která vedla z Náměstí Jiřího z Poděbrad přes průmyslovou část Vítkovic a zpět po „Ruské“ do cíle, kde všichni absolvovali ještě jeden okruh okolo náměstí.

Mezi muži probíhal souboj trojice Daniel Filip z MK Seitl (17:15), Tomáš Věnsek z MK Seitl (17:19) a Michal Vlček z Vitalo Chocolates (17:24), kteří doběhli v pěti sekundových odstupech.

V ženách opět potvrdila roli favoritky Petra Pastorová z MK Seitl (19:00), druhou příčku obsadila její oddílová kolegyně Magdaléna Drastichová (19:32) a třetí skončila Kateřina Bluchová z SSK Vítkovice (19:45).

V cíli čekaly na všechny běžce krásné účastnické medaile a občerstvení v podobě tropického ovoce, jež ladilo s dnešním počasím, které bylo opravdu tropické.

Výsledky