V neděli 19. července se uskuteční 2. ročník závodu pro dospělé i děti – Beskydský biatlon 2020.

Zázemí akce bude umístěno v areálu malebných Horeček v Trojanovicích (kousek od Frenštátu pod Radhoštěm), který nabízí ideální podmínky právě pro tento závod. Trať povede v okolí frenštátských můstků, amfiteátru, Rekovic a v neposlední řadě také kolem památné zvoničky.

Závod se skládá z běhu (lesní trail) a střelby na biatlonové terče z laserových pažebních pušek (používaných na oficiálních biatlonových závodech). Závodníci budou mít tak možnost zažít nenahraditelnou atmosféru plnou adrenalinu jak na střelnici, tak také v průběhu trati, kde do posledních metrů není nic jisté.

Akce bude opět probíhat formou dvoučlenných štafet a to na 1350 metrů dlouhém zvlněném lesním okruhu. Členové týmu se budou vždy střídat po jednom kole – celkem tak každý závodník uběhne 3 okruhy a bude absolvovat jednu střelbu v leže a dvě ve stoje. Letošní novinkou jsou i vložené závody dětí, které budou absolvovat zkrácený okruh o délce 500 metrů.

Areál na Horečkách se krom krásné přírody pyšní také skokanskými můstky olympijského vítěze Jiřího Rašky. Budeme se těšit na vaši účast!

Více informací o závodě najdete na webových stránkách: http://www.beskydsky-biatlon.estranky.cz