Ironman Petr Vabroušek (Titan Trilife Zlín) a milovnice triatlonových závodů na Kroměřížsku Martina Novotná (TÜV SÜD Rusava Bike Team) zvítězili v nedělním 22. ročníku sprint triatlonu Morkovské chlap.

Vabroušek se prezentoval v závodu složeném z 200 metrů plavání, 20 kilometrů cyklistiky a 5 kilometrů běhu, výsledným časem 55:54. Druhé místo obsadil s patnáctisekun­dovým mankem obhájce loňského prvenství Pavel Žák z pořádajícího klubu Bike Triatlon Morkovice, zisk bronzové pozice potěšil Václava Klakurku (AD Team, 56:47). Radek Polák ze stejného oddílu bral za čas 58:19 čtvrtou příčku a David Vodička (Kalda Triathlon Team, 59:24) byl pátý.

„Po skvělém plavání, které ale o ničem moc nerozhodlo, se mi na kopcovité cyklistice s převýšením 397 metrů, podařilo dostat do souboje o medailové příčky. Závěrečným rychlým během jsem nakonec sprint triatlon v Morkovicích překvapivě vyhrát,“ potěšilo Petra Vabrouška.

„Po plavání jsem na Vabrouška ztrácel jednadvacet sekund. Ovšem na kole jsem se probojoval do čela. V běhu dva kilometry před cílem jsem však náskok na vedoucí pozici ztratil,“ konstatoval v cíli stříbrný v pořadí Pavel Žák.

Novotná se v závodu žen blýskla časem 1:08:26. Stříbrnou příčku vybojovala Mária Sýkorová (Titan Trilife Zlín). Triatlonistka z Vizovic byla v cíli o 3 minuty a 26 sekund pomalejší. Třetí místo obsadila Michaela Urbanová z Jindřichova Hradce (1:11:58). Čtvrtá skončila Dagmar Dvořáková (KB Střelka Brno, (1:14:04), pátá doběhla Simona Večeřová (Cycloracing Team, 1:14:07).

„V sobotu jsem jela 117kilometrového holešovského Drásala. V Morkovském chlapovi jsem proto chtěla hlavně setřást únavu,“ vysvětlovala s úsměvem svoji nedělní účast v Morkovicích Martina Novotná. Té se prostředí i atmosféra kolem úvodního triatlonového podniku letošního Okresního triatlonového poháru Triseries na Kroměřížsku líbilo. Reprezentantka rusavského bikerového klubu měla celý závod pod kontrolou.

„V plavání jsem startovala až v poslední rozplavbě. Proto jsem měla o svých soupeřkách trochu přehled. Ovšem na kole i závěrečný běh jsem se snažila jet i běžet naplno. A tato taktika mi zajistila pohodové vítězství,“ pochvalovala si Novotná.