Druhého ročníku běhu do vrchu na Králický Sněžník “beze stopy” se zúčastnilo 88 běžců.

Závodníky neodradila špatná vyhlídka počasí včetně 6°C na vrcholu hory. Velmi náročnou trať plnou kamení, kořenů a podmáčených náhorních cest zdolali bez újmy všichni závodníci.

V ženách dominovali Hana Švestková Stružková (AK Račí údolí), Gabriela Veigertová ze SK Slavia Jičín (obě kolegyně z loňské reprezentace na MS v Argentině) a na třetím místě Anna Beranová ze SKI Police nad Metují.

Z mužů se nejvíce dařilo Tomášovi Křivohlávkovi (Salomon/Suunto), Radek Hübl (Runsport team) skončil druhý a třetí doběhl Vít Otevřel (Columbia montrail). Opravdový obdiv zaslouží výkon Marie Šlechtové, která doběhla v čase 2:31:54.

Možná velmi severské podmínky dnešního závodu byly příčinou toho, že se nepodařilo překonat loňské nejlepší časy v mužích ani ženách. Třeba jsou ale příkoří počasí právě to, co stmeluje partu běžců i kolektiv organizátorů. Jak řekl jeden z pořadatelů Jirka (po první ročníku s kroupami a druhém celém v dešti): “Už si ani nedovedu představit, že by příští rok bylo hezky.” My však věříme, že se slunečného počasí do třetice dočkáme.

Fotogalerie