Z deseti závodů Hradeckého poháru se do celkového hodnocení počítá šest nejlepších bodovaných umístění a právě nejlepší závodníci soutěže Drahomír Randa ze Stěžer a Barbora Nováková z Kunvaldu mohou udělat definitivní krok, jímž by potvrdili svá prvenství. Oba na nové pětikilometrové trati startovali pětkrát a vždy absolutně zvítězili. Další pokračování je plánováno na úterý 21. července od 18 hodin u královéhradeckého rybníku Biřička.

V pátém pohárovém klání si někteří účastníci vzali dovču, takže dostali šanci, ti za nimi. Absolutním vítězem byl Drahomír Randa za 16:26, jeho traťák je o sekundu lepší. Druhý nejlepší mladík Martin Písař za 18:03 a třetí neustále se zlepšující baskeťák Pavel Novotný 18:15. V ženách první Bára Nováková – 19:31, zatím nejlépe dala 19:21, která si připsala další prvenství v půlmaratonu.

„Běžela jsem na čele půlky sama a ke konci to nešla ani nadoraz,“ řekla ke svému dalšímu úspěchu sympaťačka. Druhá Míša Sabovová – 21:00, ta ve stejné závodě běžela šestku a byla druhá. „Do čtvrtého kilometru jsem vedla. Když mě soupeřka doběhla nebyla motivace bojovat o prvenství. Řekla jsem si, bedna je jistá a v pohodě doběhla. Asi moc závodím.“ Třetí, třetí mladice, Sabina Eliášová – 21:55.

Nejlepší veteránky Iva Čechová a Eva Vejběrová, která při absenci Míši Sabovové, byla následně nejlepší ženou K9, vyhrála Petra Eliášová z Vysokého Mýta – 23:47.

V soutěži běžců s pejsky má zajímavý průběh soutěž žen. Gabriela Bezoušková kráčí za obhajobou prvenství a vyhrála v osobáku 17:50, minule 17:53, a má čtyři starty a čtyři vítězství. Slovenská závodnice Daniela Lakatošová průběžně vede, tentokrát druhá (18:47). Ale o třetí místo to je bitva. Minule až v koncovce rozhodla sestra Gábiny Beáta Haisoavá (21:49), tentokrát ji Iveta Kučerová nedala šanci (18:59). Průběžně třetí Alena Smolíková doběhla šestá za 23:27. Muže vyhrál Ondřej Hora za 17:42, traťák z třetího klání drží Martin Císař 16:40.