Tomáš Štverák (TJ Gumárny Zubří) dominoval v 5. ročníku Tylovské dvacítky, když v dvacetikilo­metrovém závodu v okolí Rožnova pod Radhoštěm, zaběhl čas 1:35:03. Druhý v pořadí Lukáš Koudelka z AK Drnovice byl v cíli 7 minut a 14 sekund pomalejší. Třetí skončil v čase 1:43:58 domácí Miroslav Pšenica. Další reprezentant TJ Gumárny Zubří Libor Petřek (1:45:17) byl čtvrtý a Martin Skřivánek (AK Drnovice) bral za čas 1:47:48) páté místo.

„Závod na Valašsku byl rozložený do dvou okruhů a běžel se po místních komunikacích a také po polních a lesních cestách,“ prozradil Tomáš Štverák.

Ten se Tylovské dvacítky zúčastnil podruhé v kariéře. Poprvé hned v jejím prvním ročníku v roce 2016, kdy rovněž zvítězil. Před čtyřmi lety v ní dosáhl času 1:41:25.

„Letošní účast v Rožnově pod Radhoštěm jsem bral jako tempový trénink a přípravu na další závody. Plánoval jsem však běžet rychle a chtěl jsem překonat traťový rekord. První kolo jsem ale ve velkém horku přepálil. Nicméně nakonec se mi můj záměr podařilo splnit. Se svým výkonem jsem proto spokojený a výsledný čas mě mile překvapil,“ trochu se divil a zároveň se radoval v cíli vytrvalec ze Zubří Štverák.

V Rožnově pod Radhoštěm se ještě konal desetikilometrový závod. Ten vyhrál v čase 49:51 Martin Klesa, před o 1 minutu a 51 sekund pomalejším Petrem Šimůnkem. Třetí byl Martin Chumchal (57:57). Mezi ženami byla na desetikilometrové trati nejrychlejší Markéta Majkusová (55:47), před Ivetou Mikundovou (1:4:05). Na bronzové příčce doběhla Martina Roubalíková (1:08:18).