Vzhledem k dešti to na rekordy při osmém závodě Hradeckého poháru nebylo, ale přesto jeden padl. O devět sekund posunula vlastní maximum na pětikilometrové lesní trati v soutěži běžkyň s pejsky Gabriela Bezoušková z Býště. Letos vyhrála po šesté a jednou byla druhá a čas 16:52 znamenal i absolutní prvenství. Absolutně lepšího času v soutěži běžců se čtyřnohými kamarády dosáhl v třetím závodě Martin Císař – 16:40. Nejlepší muž v osmém závodě byl Martin Simon a zapsal 17:57.

Pohárové druhé místo pojistila slovenská závodnice Daniela Lakatošová – a kdo bude třetí se rozhodne v závěrečných dvouch kláních. Tentokrát to byla sestra vítězky Beáta Haisová (obě na foto) – 23:20, když další ve hře Iveta Kučerová nestartovala.

I osmý start proměnil v osmé absolutní prvenství Drahomír Randa ze Stěžer – 16:42. Ten se poté etabloval v jiném závodě ve štafetě pod vedením Tomáše Hrbka přispěl k prvenství jejich týmu. Pro druhé místo ve veteránech nad 40 si dobíhá obhájce prvenství Jirka Doucha z Náchoda –18:44. O třetí místo je ve hře více jmen.

V mladých ženách startovala po sedmé a rovněž byla po sedmé absolutně nejlepší Bára Nováková z Kunvaldu – 19:25. O víkendu před závodem Bára vyhrála další terénní půlmaraton, když druhá byla lídryně K9 Marcela Rambová. Pro druhé místo i v Hradeckém poháru si nejspíše doběhne Míša Sabovová z Pardubic – 20:57, která je nejlepší ženou na krátké trat K9, a pro třetí Lucie Brokešová – 22:18.

Ve veteránkách dosáhla šestého triumfu Iva Čechová z Hradce Králové 22:09. První start v soutěži si dala Jana Lehká z Ústí nad Orlicí – 22:15 a tentokrát třetí byla už jistá druhá žena poháru Eva Vejběrová – 22:48.

Devátý, předposlední, závod Hradeckého poháru se uskuteční v úterý 1. září od 18 hodiny u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.