To by nebylo, aby Jirka Brož neuspořádal odložený Velikonoční hasičský čtvrtmaraton, který se nemohl na jaře konat. A tak se poslední srpnovou neděli sjela necelá stovka běžců opět do Jilešovic, kde se konal již 14. ročník tohoto závodu zařazeného do MBP.

Jako tradičně byli součástí hlavního závodu, který musel být z důvodu sanace Hlučínského jezera zkrácen na 8 km, i Lidový běh na 4 km a závody pro nejmenší atlety. Ti přišli na řadu jako první a závodili na 200 m a 400 m trati.

V 10.15 odstartoval Jirka Brož osmičku a čtyřku. Běžci se vydali po asfaltové cestě do Kozmic a poté alejí zpět k Hlučínskému jezeru, kde se čtyřkaři oddělili a běželi okolo mlýna zpět do Jilešovic.

Nejrychlejším mužem na této trati byl Roman Novák (13:58), mezi ženami suverénně zvítězila Markéta Kašná z BK Ludgeřovice (14:42).

Osmičkaři pokračovali po hrázi do Děhylova a po druhém břehu řeky Opavy zpět do cíle. Hned od začátku šel do vedení Jirka Pytlík z MK Seitl (29:13), který zvítězil stylem start-cíl.

Druhým borcem v cíli byl Dušan Stoniš z Cyklosport HaF (30:51) a třetí doběhl Dan Šindelek z MK Seitl (31:12). Mezi ženami se překvapení neodehrálo a první dvě místa obsadily holky z MK Seitl Petra Pastorová (31:50) a Magda Drastichová (33:27), avšak o třetí místo se v cílové rovince utkaly polská závodnice Lea Lewicka (36:18), která odrazila atak Zuzky Jurajdové a udržela třetí pozici. Letošní „letní velikonoční“ čtvrtmaroton prostě ovládli Seitláci.