Před posledním desátým závodem Hradeckého poháru, který se uskuteční v úterý 8. září, je o vítězích jasno. Otazníkem zůstávají některá oceňovaná třetí místa.

Stoprocentní bilanci má v poháru jeho letošní suverén Drahomír Randa ze Stěžer u Hradec Králové. Devět startů a devět absolutních prvenství. O víkendu si zkusil jednu krosovou masovku a byl absolutně devátý a druhý v mužích 45–54 let, když ho porazil Jindra Král z Iscarexu. Tentokrát dal rozbahněnou lesní pětku za deště, součet stoupání je cca 50 metrů, za 16:44. Následovali nejlepší mladíci Martin Písař a Pavel Novotný, 18:11 a 18:44. Právě třetí místa v obou mužských kategoriích jsou ještě s otazníkem. Martin Kahl, 18:57, vede o bod před Radovanem Kovaříkem, který tentokrát nestartoval. Ve veteránech doběhl až čtvrtý jistý druhý muž poháru Jirka Doucha z Náchoda, prý zranění, takže stříbro bral průběžně čtvrtý Tomáš Zdeněk z Býště – 19:16, který pokud v posledním klání nastoupí, odsune na bramborovou pozici Filipa Lána z Opatovic nad Labem – 19:30.

Sedm startů a sedm absolutních prvenství má bilanci nejlepší žena soutěže Bára Nováková z Kunvaldu, a proto zřejmě závěr vychladí, počítá se sedm startů. Takže z prvního prvenství se mohla radovat opakovaně druhá Míša Sabovová z Pardubic (na foto), která je však nejlepší ženou K9 na krátké trati, – 21:13. Druhá v závodě a třetí v poháru bude Lucie Brokešová – 22:27.

Ve veteránkách si nejlepší dvě, které taky mají splněno, Iva Čechová a Eva Vejběrová také vzaly volno. Takže se prosadila v poháru zatím čtvrtá Petra Eliášová za 23:40, ale pokud dá desátý závod posune se na třetí místo. Podobná situace je i v soutěži běžkyň s pejsky – první Gabriela Bezoušková z Býště za 16:43, tedy opět ve vylepšeném ženském traťáku a absolutní mužský je jen o 3 sekundy lepší. Druhá Iveta Kučerová 17:09, zatím je v poháru čtvrtá, ale chybí ji jeden závod, takže pokud nastoupí přesune se na třetí místo, na druhé jediná porazitelka Gabriely už nemá šanci. Třetí v závodě a druhé místo v poháru má jisté slovenská závodnice Daniela Lakatošová – 19:44.

Poslední pohárový závod se uskuteční v úterý 8. září od 17 hodin u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.