Ondřej Velička z Bystřice pod Hostýnem (www.ultramaratonec.cz) vyhrál 5. ročník Nočního běhu v Holešově, V závodu dlouhém 10 kilometrů, dosáhl času 36:52. Stříbrnou příčku vybojoval v čase 37:32 Josef Barot z TJ Slavkov pod Hostýnem, zisk třetího místa potěšil Ondřeje Tabarku (X – Trail Rychlohrad Hostýn, 38:56) Miroslav Bětík z Pozlovic (Bětíci) skončil v čase 39:04 čtvrtý a František Dosoudil (Fenix Sport, 39:35) pátý.

„Na závod jsem se nijak speciálně nepřipravoval a ani jsem na něho nevylaďoval formu. V týdnu jsem však naběhal 101 kilometrů,“ prozradil Ondřej Velička. Vytrvalec z Bystřice pod Hostýnem chtěl v Holešově hlavně potrénovat rychlost. Závod absolvoval bez krize a ani dusno mu nevadilo.

„Po startu jsem běžel ve vedoucí čtyřčlenné skupině. V průběhu třetího kilometru se však tato skupinka postupně roztrhala a v tomto úseku trati jsem se probojoval do čela. Na první příčce jsem pak zůstal až do cíle. Konečný výsledek je nad moje očekávání,“ potěšil úspěch v letošním holešovském Nočním běhu Veličku.

Ten první místo moc neoslavoval. Po závodu pouze regeneroval a relaxoval. V sobotu 12. září ho totiž čeká start na mistrovství republiky v 84kilometrovém ultratailu v Lošticích. Letošním vrcholem sezony pak pro něho bude na konci října účast na mistrovství republiky v běhu na 100 kilometrů v Plzni.

„Proto jsem už v neděli naběhal po rovinách v okolí Bystřice pod Hostýnem 35 kilometrů,“ prozradil ještě Ondřej Velička.

Závod žen vyhrála časem 42:40 Martina Novotná z Brusného z prusinovického ONěmec Teamu. Druhá do cíle doběhla zlínská Veronika Doleželová (44:31), třetí na Hané byla Helena Chromeková (Stawex runners, 46:02).

Martina Novotné měla nabitou sobotu. Ráno vybojovala stříbrnou příčku v Olympijském triatlonu v Hulíně. Odpoledne se přesunula domů do Brusného. Převlekla se, vzala si čelovku a za patnáct minut odjela na holešovský Noční běh.

„Noční běh v Holešově je mojí srdeční záležitostí. Zúčastnila jsem se všech jeho ročníků. Navíc se mi v něm podařilo už čtyřikrát zvítězit,“ svěřila se Martina Novotná. Vytrvalkyně z Brusného v barvách prusinovického ONěmec Teamu od začátku kontrolovala čelo ženského závodu.

„Závod jsem chtěla hlavně přežít. Ovšem dostat se do tempa nebyl problém. V závěru mi však síly ubývaly. Hlavně seběh z Želkova byl nekonečný,“ potěšil další povedený výsledek v kariéře 31letou Martinu Novotnou.

Desetikilometrový závod v Holešově byl zároveň závěrečným podnikem z letošního dvoudílného seriálu Nočních běhů 2020. Doprovázelo ho příjemné, i když mírně dusné počasí. Teplota se pohybovala kolem 25 stupňů. Letošního holešovského Nočního běhu se v osmi kategoriích zúčastnilo 136 běžců a běžkyň. Na trati mezi holešovským atletickým stadionem, Zámeckým parkem, Želkovem, Dobroticemi, s cílem opět na atletickém stadionu v Holešově zazávodilo také 11 tandemů Mix. Pořadatelé nezapomněli ani na charitu. Pro Filípka vybrali 6500 Kč.

VÍTĚZOVÉ JEDNOTLIVÝCH KATEGORII NOČNÍHO BĚHU V HOLEŠOVĚ 2020.

  • Muži do 39 let: Ondřej Velička (www.ultramaratonec.cz) 36:52.
  • Muži do 49 let: Miroslav Bětík (Bětíci) 39:04.
  • Muži nad 50 let: František Dosoudil (Fenix Sport) 39:35.
  • Junioři: Jindřich Bětík (Bětíci) 40:28.
  • Ženy do 39 let: Martina Novotná (ONěmec Team) 42:40.
  • Ženy do 49 let: Simona Grulichová (AK Drnovice) 46:59.
  • Ženy nad 50 let: Ivona Hégrová (Hoštěrádky) 54:54.
  • Juniorky: Veronika Koutná (Holešov) 51:24.
  • Tandemy Mix: Štěpán, Pelcová 47:54.