Pivní běhy jako samostatné závody v krásné přírodě budou letos dva. První v Praze Hostivaři v neděli 20. září.

Centrum obrátkového běhu o délce 15 kilometrů – Hostivařské 15, což je i název zdejšího oblíbeného speciálu, bude v areálu pivovaru Hostivar 2. Start závodu je v 11 hodin a cíl je v pivovaru Hostivar 1. Před hlavním závodem se uskuteční závody pro děti.

Závodníky čeká celkem výživná, ale zajímavá, trasa dlouhá 15 km, která vede podél Hostivařské přehrady až k meandrům Botiče do Újezdu. Na občerstvovací stanici v polovině závodu si vedle klasiky běžci mohou vybrat, jestli dají přednost hořkému nebo sladkému iontovému nápoji z místného pivovaru.

Absolutní vítěz získá sud piva, dále budou oceněni tři nejlepší muži a ženy absolutně a soutěžit se bude pro obě pohlaví v pěti věkových kategoriích. Po závodě se uskuteční prohlídky pivovaru s ochutnávkou.

Vloni všechny tři Pivní běhy, běželo se ještě na jaře Krkonoších, vyhrál Jirka Čivrný ze Semilska. „Do Prahy nepojedu, dám si jen Liberec,“ uvedl na dotaz ke své účasti. V ženách byla před rokem nejlepší Jitka Kábrtová z Náchodska (na foto vlevo).

Druhý Pivní běh se uskuteční 15.11. v Liberci Vratislavicích jako Konradova 11.

Web závodu