Ve Štítné nad Vláří-Popově v sobotu 3. října pořádají 1. ročník Běhu podzimním ránem. Start 10 kilometrů dlouhého závodu je u rodinného domu Rožníkových (č.p. 551) nad Štítenským koupalištěm v 9 hodin. Prezentace probíhá mezi 8.30 a 8.50 hodinou. Startovné je zdarma. Přihlásit se je možné i online, nebo na emailu vlastimil.martinat@seznam.cz. Zazávodit si můžou muži i ženy všech věkových kategorií.

„V Běhu podzimním ránem se běží hlavně pro radost ze sportování, pro poměření sil s ostatními soupeři a pro možnost setkat se s kamarády. Nejlepší běžci ale dostanou zajímavé odměny. Všichni si navíc v cíli pochutnají na hovězím guláši,“ zve na Valašsko jeden z pořadatelů Vlastimil Martinát. Ten také popsal trať.

„Od domu Rožníkových se po 200 metrech přeběhne přes úzkou pěší lávku. Dále se poběží kolem čistírny odpadních vod a na křižovatce u tenisové haly se odbočí vlevo Poté následuje seběh až k čerpací stanici ve Štítné nad Vláří. U ní se na křižovatce odbočí vpravo a potom se vyběhne až na vrchol kopce Pláňava. Po 5 kilometrech běžci zdolají převýšení 315 metrů. Z Plánavy se pak seběhne do cíle k rodinnému domu Libora a Jarky Rožníkových“ láká na start zajímavého, ale náročného závodu Martinát. Běh podzimním ránem je součástí letošního čtyřdílného seriálu krosových běhů v Popově. Po Běhu jarním ránem, Běhu letním ránem, Běhu podzimním ránem se ještě uskuteční Běh Štědrým ránem. Ten se koná 24. prosince 2020.