30-letá kadeřnice Claire Squiresová se necelý kilometr před cílem London Marathon zhroutila. I přesto, že jí byla poskytnuta okamžitá lékařská pomoc, zemřela.

Claire Squiresová byl odhodlána „změnit život“ tím, že poběží Londýnský maraton v rámci shánění peněz pro charitativní účely.

Na své internetové stránce JustGiving.com napsala 10. dubna:

„Ahoj lidi, jak všichni víte, poběžím Londýnský maraton. Bude to nejen skvělá zábava, ale hlavně možnost získat peníze pro charitu Samaritáni. Když mi každý z vás pošle 5 liber, bude to velkým přínosem a pomůže to změnit životy.“

Před její smrtí lidé přispěli 650 liber, ale dnes odpoledne se už částka přiblížila k výši 500.000 liber a další peníze stále každou chvíli přibývají.

Stránky www.justgiving.com se téměř každou vteřinu plní komentáři na její počest. Podle britského listu Daily Mail její nečekaná smrt všechny šokovala, protože krásná Claire vypadala jako reklama na zdraví. Příčinu jejího úmrtí by měla objasnit pitva.

Její přítel Simon Van Herrewege (31) o ní řekl:

„Byla happy-go-lucky a tak akční. Měla srdce ze zlata. Miluji ji víc, než mohu vyjádřit slovy, bude mi tak moc chybět. “

Claire se stala desátým člověkem, který od roku 1981 nepřežil Londýnský maraton.