Dalibor Jedlička (Zvonek Sport Valašské Klobouky) zvítězil v 1. ročníku Běhu podzimním ránem, když v závodu dlouhém 9,5 kilometru dosáhl času 41:11. Druhé místo obsadil s osmašedesáti­sekundovou ztrátou Michal Vaculík ze Štítné nad Vláří. Zisk bronzové pozice potěšil Karla Šerého z Nedašovy Lhoty. Ten na Valašsku zaběhl čas 45:39. Vlastimil Martinát (Zvonek Sport Valašské Klobouky, 46:32) skončil čtvrtý, Jaroslav Čtvrtlík (Kolex Valašské Klobouky, 48:03) pátý a Roman Pavelka (Tajmac – ZPS, 55:13) šestý.

,,Na závod ve Štítné nad Vláří jsem se těšil. Tamní prostředí se mi líbí. Jediné, co jsem ale nechtěl, bylo běžet do kopce,“ přiznal Dalibor Jedlička. To se mu ovšem nesplnilo. S nástrahami tratě se však velmi dobře vypořádal.

,,Na rovině těsně po startu jsem běžel před Michalem Vaculíkem. Na čele jsem zůstal i po 2 kilometrech, kde začalo stoupání na Pláňavy. V náročném kopci se mi díky dvoudennímu tréninku doma ve Zlíně dařilo také držet dobré tempo. V průběhu 3. kilometru jsem se na první příčce definitivně osamostatnil a na ní jsem pak zůstal až do cíle,“ byl nadšený z povedeného výsledku Jedlička.

V náročném závodu se představily také 2 ženy. Z nich prvenství vybojovala favoritka Silvie Zvonková (Zvonek Sport Valašské Klobouky, 46:19). Stříbro brala za čas Lenka Jašková (Easy Coffe, 1:08:31).

,,Původně jsem měla v plánu užívat si pohodové sobotní dopoledne. Ale na poslední chvíli jsem si řekla ne a dám si do těla,“ svěřila se Silvie Zvonková.

Komorní účast jí nevadila.

,,Těšila jsem se, že si vyběhnu na místní kopec Pláňavy. Také jsem si uvědomovala, že v tomto koronavirovém období to může být na delší dobu poslední možnost zazávodit si,“ měla o motivaci postarané Zvonková.

,,Silný protivítr ve stoupání na Pláňavy byla lahůdka. Na kopci foukalo tak, že jsem měla problémy se stabilitou. Nicméně prudký výběh i následný seběh, byly super. Tuto trasu jsem si projela několikrát na kole. Běžela jsem ji ale poprvé. Trochu jsem si ale říkala, že na kole je to v tomto prostředí lepší. Na něm si totiž můžu posedět,“ byla po závodě velmi dobře naladěná valašskokloboucká běžkyně Silvie Zvonková. Běh podzimním ránem, který měl start i cíl u rodinného domu Libora a Jarky Rožníkových nad štítenským koupalištěm, byl součástí letošního čtyřdílného seriálu krosových běhů ve Štítné nad Vláří – Popově. Doprovázela ho příjemná atmosféra. V cíli si všichni účastníci pochutnali na výborném hovězím guláši.

Letos se v Popově bude konat ještě Běh Štědrým ránem. Ten se uskuteční 24. prosince.