Tento týden skončil letošní seriál Karvinských běhů pro zdraví, který se letos nesl v duchu hesla „atleti pomáhají potřebným“. Seriál sedmi běhů je určen pro všechny běžce různých výkonností a tříkilometrová trať v krásném prostředí parku Boženy Němcové není nijak náročná a zvládne ji i začínající běžec.

První dva běhy v dubnu a květnu se konaly virtuálně, další potom od června do října už v normálním režimu. Veškerý výtěžek celého seriálu letos putoval pro Karvinskou a Havířovskou nemocnici, domov pro seniory v Karviné, dále pro ČČK Karviná a v neposlední řadě pro Ondru Kokotka, který jako malý prodělal dětskou mozkovou obrnu. Letošní sérii běhů mezi ženami suverénně ovládla Markéta Kašná (TJ Jäkl Karviná). Mezi muži to bylo trio David Wawreczka, Michal Broda (oba TJ Jäkl Karviná) a Petr Chovanec (BK SAK Karviná).

Hlavním cílem této akce je společně udělat něco pro svoje zdraví a jít si společně zaběhat, přičemž bychom rádi přiměli lidi přemýšlet o tom, že k celkovému zdraví je potřeba i trocha zdravého pohybu, neb „Ve zdravém těle, zdravý duch“ je známé klišé, na kterém nikdo v dnešním uspěchaném světě nelpí. Dodal na závěr hlavní organizátor celé akce Michal Broda.