Na jaře uspořádal Běžecký klub Náchod (BKN) 6 virtuálních běhů. Na podzim začal tuto aktivitu organizovat znovu a od 1. do 7. listopadu je připraven už desátý závod. Běhá se vždy na konkrétní označené trati s podtextem s každým týdnem nová trať. Tentokrát půjde o silniční běh do vrchu o délce 6,5 kilometru se součtem stoupání 315 metrů. Start je v obci Machov u odbočky na obec Řeřišný, v místě startu je i parkoviště. Cíl – sedlo nad obcí Karlow. Celá trasa vede po asfaltové silnici z Machova na Karlow. Trasa je značena žlutými šipkami na zemi, hlavně na křižovatkách. Cesta má nový asfaltový povrch a je minimální šance zabloudit.

„Druhá vlna je tu a s ní i nová dávka virtuálních závodů, tentokrát ale s charitativním přesahem. Opět nechceme žádné startovné. Místo něj může každý zaslat libovolný příspěvek na Domov odpočinku ve stáří Justynka, a to na transparentní účet č. 2001876820/2010. Pomůžeme tím klientům Justynky lépe dýchat (podrobnosti na fcb stránce Běžecký klub Náchod ).“ „Běhat může každý. K zařazení do výsledkové listiny opět stačí zaslat přes zprávy stránce BKN jen foto se záznamem běhu (hodinky, aplikace, stopky) nejpozději do soboty 7.11.2020. Ale porovnat si časy můžete i bez toho. Každý prosím dodržujte aktuální opatření a buďte opatrní. Běhu zdar a tomu charitativnímu obzvlášť!“

Nejznámějšími tvářemi BKN jsou Kamil Krunka, dvojnásobný vítěz Velké ceny východních Čech v bězích, a Aneta Khýrová, která úspěšně kombinuje běh s kolem. Ta v letošním ročníku Velké ceny vede kategorii žen do 34 let. Devátý běh vyhrál Tonda Staněk za 27:35 a lyžařka Anna Beranová za 37:49. Běželo se na krosovém okruhu v České Čermné o délce 7,6 km se součtem stoupání 160 metrů.