Vloni se uskutečnily tři Pivní běhy a letos to bude jen jeden. Jarní závod v Krkonoších byl zrušen, po úspěšném zářijovém závodě v Praze Hostivaři pořadatelé listopadový závod v Liberci – Konradovu 11 plánovanou na neděli 15. listopadu také zrušili.

V Hostivaři se běžela členitá Hostivařská 15. Na startu chyběl loňský vítěz všech tří Pivních běhů a letos ve formě běhající Jirka Čivrný ze Semil a i proto uspěl před rokem druhý Jan Novotný za 61:34, druhý byl ředitel závodu Lukáš Netík – 63:11. „Věřil jsem svému týmu, a proto jsem si troufnul vyběhnout na trať. Po startu to byl celkem fofr v tempu 3:30 na kilometr. Běželi jsme na čele ve trojici. Kluci mě cukli, ale mladší ještě před půlkou odpadl. Já si dal na občerstvovačce v půlce ionťák, ale vítěz nasadil hostivařské pivo. V půlce, kde se dají zkontrolovat rozestupy, jsem ztrácel tak tři sta metrů a cítil jsem, že je třeba pošetřit síly do náročného závěru,“ řekl po závodě Lukáš. Třetí proběhl cílem Miroslav Bittner za 63:26, který byl vloni v elitní desítce.

Nejlepší ženou byla patnáctá Kateřina Kapletová 1:10:46, druhá Linh Phan – 1:11:15. Třetí nejlepší padesátnice Dana Jiřičná 1:14:09, která porazila i všechny čtyřicátnice.