O víkendu 21. – 22. listopadu 2020 proběhl 53. ročník Brněnské pětadvacítky. Vzhledem k probíhajícím restrikcím zvolili pořadatelé náhradní řešení ve formě individuálního, virtuálního závodu. „Další odklad termínu by asi neměl žádný význam. Slunečné, byť lehce mrazivé počasí nám vyšlo vstříc. Běžci, tentokrát včetně mně, si závod užívali.“ říká ředitel závodu Aleš Čtvrtníček.

Trať, která prakticky kopírovala loňský ročník byla i v tento pozdní termín v dobrém stavu. Pořadatelé každý den opravovali a obnovovali značení tak, aby běžci nebloudili. A vyplatilo se. Závodu se zúčastnilo více jak 50 běžkyň a běžců. Vítězem hlavní kategorie se stal brněnský Martin Kučera před Adamem Mihalovem a loňským vítězem Tomášem Hrdinou. V ženách pak Barbora Páleníková před Zuzanou Huťovou a Ludmilou Foltýnovou.

V rámcových závodech na 16 km zvítězili Petr Kozánek a Helga Baumann. Na 8kilometrové distanci pak Petr Beneš a Martina Mendreková. „Zájem běžců nás potěšil a myslím, že je dobře, že jsme se rozhodli pětadvacítku uspořádat. Přišli běžci všech věkových i výkonnostních skupin. Jsme rádi, že se zúčastnil i Karel Fuksa, který má, jako jediný, odběhnuté všechny ročníky závodu“ dodává ještě Aleš Čtvrtníček.

Dobrá nálada se nesla celým víkendem. Pořadatelé se rozhodli, že trať budou udržovat ještě celý další týden tak, aby si mohli zazávodit i běžci, kteří měli na víkend třeba jiný program.

„Věříme, že se situace postupně dostane do normálu a další ročník se proběhneme společně a užijeme si tu pravou závodní atmosféru“ dodal ještě ředitel závodu.