Ze čtvrtečního přechodu do 3. protiepide­mického stupně PES mají radost i pořadatelé zlínských Běhů na 2 míle. Toto opatření jim totiž umožní v sobotu 5. prosince v krajském městě uspořádat devátý letošní dvoumílový závod.

Start posledního podniku letošní sezony je na tradičním místě v Přílukách v oblasti průmyslové zóny před budovou Madal Bal, v 9 hodin.

Závod dlouhý 3,2 kilometru, který se poběží po asfaltové silnici, je rozložený do dvou rovinatých okruhů. Zváni jsou muži i ženy všech věkových kategorií. Poměřit síly může i mládež a na zkrácených tratích mají možnost zazávodit si také děti.

,,Závod ale budou doprovázet přísná protiepidemická opatření. Běžci si proto musí odpustit tradiční lívance v cíli. Tombola s ovocem se bude rozdávat v rukavicích,“ upozorňuje jeden z pořadatelů Andrej Višněvský. Letos se doposud v osmi zlínských bězích na 2 míle v hlavním závodu představilo 193 atletů. Z toho bylo 112 mužů a 81 žen. V dětských kategoriích poměřilo síly 22 kluků a 21 holek.

Po osmi podnicích je na tom v mužích nejlíp Roman Bublák z Luhačovic, který je na čele průběžného pořadí s 1152 body. Mezi ženami jednoznačně dominuje se ziskem 719 bodů Anežka Janečková z AK Zlín.

Loňský prosincový dvoumílový běh ve Zlíně vyhráli Andrej Višněvský (Sri Chinmoy Marathon Team Zlín, 11:12) a Kateřina Ryšánková z Babic (14:31).